3. KOLO KUPA Okršaj dviju Mladosti, Obžetić protiv Kokoške, općinski derbi u Gornjem Bazju

U subotu, 17. studenoga igraju se utakmice trećeg kola županijskog kupa s početkom u 14 sati. Što nas očekuje na nogometnim travnjacima?

OKRŠAJ DVIJU MLADOSTI, PRVOLIGAŠKE I DRUGOLIGAŠKE

Mladost Dinamo Četekovac 2 Custom
Trener čačinačke Mladosti Velimir Tresk

Ovo je sraz županijskog prvoligaša i županijskog drugoligaša. Mladost iz Čačinaca pod vodstvom trenera Velimira Treska napravila je fantastičan posao u jesenskom dijelu prvenstva, završili su na drugom mjestu, uz bok prvaku iz Suhopolja, a “mrtvu trku” do zadnjeg kola nije presudila bodovna prednost već bolja gol razlika u korist suhopoljskih Grofova. Mladost iz Bakića ostvarila je sasvim solidan jesenski uspjeh, ali u nižem razredu, na kraju šesto mjesto u 2. županijskoj ligi – Istok. U drugom kolu pobijedili su DOŠK na domaćem terenu 6:5, nakon lutrije jedanaesteraca. Čačinačka Mladost veliki je favorit, a osim kvalitete imaju i prednost domaćeg terena. Trebao bi ovo bit “lak” posao za Treskove pulene.

LUKAČ IMA KVALITETU, ALI CROATIA JE DOMA IZUZETNO ČVRSTA

luk 7
“Motor” momčadi Lukača 05 – Mateo Lončar (desno)

Teška utakmica očekuje županijskog prvoligaša, Lukač 05, na gostovanju u Grabrovnici. Momčad trenera Miroslava Čora ima “glavu i rep”, ostvarili su odličan plasman na kraju jesenskog dijela prvenstva, a to je četvrto mjesto u 1. ŽNL. Ekipa je “pokrivena” na svim pozicijama, igra lijep nogomet, a “motor” momčadi iz Lukača i najvćea prijetnja domaćinu bit će Mateo Lončar. Ipak, nešto se pita i Croatiu. Momčad je to koja je, ne tako “davno”, imala trećeligaški status, ali “okrznuta” brojnim problemima vratila se u županijski rang, krenuvši ponovno od najnižeg stupnja natjecanja i počela “graditi” novu momčad. U jesenskom dijelu završila je na šestom mjestu 2. ŽNL – Zapad. U drugom kolu kupa Croatia je pregazila Dinamo iz Kapele Dvora na gostovanju 5:1. Lukačani su favoriti, ali Croatia ima nekoliko iskusnih igrača, a ako domaći veznjak Vanja Šerepec bude “na razini”, neće biti lako ni gostujućoj obrani.

REZOVAC JE U GRADINI FAVORIT, ALI MU NEĆE BITI LAKO

IMG 4864 Medium Custom
Najbolji strijelac Rezovca Vanja Dežmarić

Momčad iz Gradine vratila se ove sezone u drugoligaški rang, a prezimit će na petoj poziciji. Sasvim solidna momčad s nekoliko iskusnih pojedinaca uvijek je “opasna” na domaćem terenu, iako, u ovom susretu, neće biti u ulozi favorita. U drugom kolu kupa izbacili su vukosavljevačku Mladost 4:2 na domaćem terenu. Sada im u goste stiže Rezovac, momčad iz višeg ranga koja će proljeće dočekati na sedmom mjestu. Ekipu trenera Saše Jeftinije pogodila je rezultatska kriza u drugom dijelu prvenstva, ali momčad je to s kojom su “teške muke” imali gotovi svi prvoligaši. Buzuk, Dežmarić i “društvo” u stanju su pobijediti svakoga, ali, ima i Gradina svoje adute.

U GORNJEM BAZJU OPĆINSKI DERBI, BRATSTVO MORA UĆI 100 POSTO

IMG 7773 Custom
Trener Bratstva Stjepan Pleše

Jedna od najzanimljivijh kup utakmica trećeg kola. Županijski prvoligaš iz Gornjeg Bazja polusezonu je završio na šestom mjestu. Domaći strateg Stjepan Pleše iznenadio je u ligi Bušetinu 1947., Suhopolje i Lukač 05, a gubio od “slabijih” ekipa, pogotovo u zadnjih nekoliko utakmica kada je momčad upala u “malu” krizu. Drava iz Terezinog Polja odradila je fantastičan posao u 2. ŽNL, pod vodstvom legendarnog trenera Marijana Puškarića postali su jesenski viceprvaci. Bratstvo je favorit u ovom susretu, ali ne smije ovu utakmicu shvatiti preolako. U domaćim redovima neće igrati Zvonimir Juhas, najbolji strijelac kluba s 11 pogodaka. Drava je u drugom kolu pobijedila Kladare 5:4.

NITKO NE VOLI U ĆERALIJE, ALI ZDENAČKA SLOGA “MORA”

Sloga Rezovac 1 Custom
NK Sloga Zdenci

Gostovanje u Ćeralijama uvijek je neugodno, riječ je o strašno borbenoj ekipi koja je polusezonu završila na 5. mjestu 2. ŽNL – Istok. U drugom kolu pobijedili su Crnac na gostovanju 5:2. S druge strane, zdenačka Sloga podigla je razinu svoje igre dolaskom Matije Bubaša na još veću razinu, a jesenski dio prvenstva u 1. ŽNL okončali su na visokoj petoj poziciji. Na papiru je Sloga favorit, ali, u ovoj utakmici sve su opcije otvorene.

ČAĐAVČANIMA PREDNOST DOMAĆEG TERENA, ZRINSKI “TVRD ORAH”

IMG 7622 Custom 1
NK Mladost 1930. Čađavica

Čađavačka Mladost igrala je ove jeseni “toplo hladno”, a takvom igrom pronašla je svoje mjesto u sredini tablice prve županijske lige. Veliki nedostatak domaćoj momčadi bit će izostanak ponajboljeg igrača Peroševića. Gosti iz Nove Bukovice odradili su dobar posao u 2. ŽNL – Istok, visoka četvrta pozicija i sedam bodova do prvog mjesta. U drugom kolu kupa razbili su Munju iz Velikog Rastovca s visokih 6:0. Ipak, Čađavčani imaju kvalitetniju momčad i prednost domaćeg terena. Mogu li to i potvrditi?

OBŽETIĆ PROTIV KOKOŠKE, BOROVA NOĆNA MORA ZA DINAMO

capture1 Custom 3
Vodeći strijelac 2. ŽNL – Istok Darko Obžetić – Borova (desno)

Nogometaši Borove nisu uspjeli osvojiti naslov jesenskog prvaka 2. ŽNL – Istok, ali bili su na korak do tog uspjeha. Ipak, najefikasnija su momčad jesenskog dijela prvenstva. Imaju i vodećeg strijelca lige, Darka Obžetića koji neumoljivo zabija u svakoj utakmici, a uz Obžetića još niz odličnih igrača poput Stupara, Vuzema, Pipića… – koji se mogu bez problema nositi sa većinom prvoligaških momčadi. U goste im stiže četekovački Dinamo, devetoplasirana ekipa 1. ŽNL. Dinamo je, s obzirom na ekipu koju ima, a ako tome pridodamo i Darka Kokošku, koji je drugi strijelac lige sa 17 pogodaka, ipak podbacio u jesenskom dijelu prvenstva. Dinamo igra u višem rangu, ali gostovanje u Borovi bit će mu noćna mora.

SRAZ ŽUPANIJSKIH PRVOLIGAŠA, UTAKMICA U KOJOJ JE SVE MOGUĆE

IMG 3006 Custom
NK Podravac Sopje

Sraz dviju prvoligaške momčadi, ali iz donjeg doma ljestvice. Domaći Mikleuš je desetoplasirana momčad i ugostit će Podravac iz Sopja, posljednjeplasiranu ekipu. Ove dvije momčadi nedavno su se sastale u utakmici 10. kola 1. ŽNL, a pobjedu je odnio Podravac rezultatom 4-1. Hoće se li se Mikleuš, koja sada ima i prednost domaćeg terena, ovoga puta revanširati?

U SLADOJEVCIMA BI PITANJE POBJEDNIKA MOGLO BITI RIJEŠENO S BIJELE TOČKE

IMG 7056 Custom
NK Voćin

Još jedna vrlo zanimljiva utakmica prvoligaških klubova, susjeda na tablici 1. ŽNL, domaća dvanaestoplasirana Slavonija iz Sladojevaca ugostit će jedanaestoplasirani Voćin. Ligaška utakmica 7. kola između ovih momčadi završila je podjelom bodova u Voćinu (0:0). Ovoga puta nećemo gledati isti scenarij jer se u slučaju neriješenog ishoda pristupa izvođenju kaznenih udaraca. Hoće li domaći proći na pogon Dunkovića ili gosti na krilima Jakovića ostaje nam vidjeti…

JESENSKI PRVAK U KORIJI UGOSTIT ĆE FENJERAŠA 1. ŽNL, ĆORIĆ SE VRAĆA KUĆI

IMG 2970 Custom
NK “Omladinac” Korija

U Koriji se sastaju domaći Omladinac, jesenski prvak 2. županijske lige – Zapad i fenjeraš 1. ŽNL, Graničar iz Okrugljače. Dok je Omladinac ostvario stopostotan učinak u deset odigranih utakmica s osvojenih maksimalnih 30 bodova, Graničar je osvojio tek četiri boda u 13 utakmica i na samom je dnu. Omladinac je u drugom kolu kupa deklasirao Turnašicu 7:1. Zanimljivo je da će Graničar u Koriji gostovati pod vodstvom trenera Miroslava Ćorića, inače “tvorca” moćne ekipe Omladinca. Vrlo oslabljeni gosti doživjeli su težak poraz u Četekovcu, u posljednjem kolu 1. ŽNL gdje su doputovali s devet igrača tako da ih čeka izuzetno teško gostovanje u Koriji, gdje će, po svemu sudeći opet biti nekompletni.

SVETI ĐURAĐ ŽIVI ZA JAKE UTAKMICE, BUŠETINA 1947. IMA “STRAŠNU” NAPADAČKU OKOSNICU

MG 3851
Nogometno igralište u Svetom Đurđu

Sveti Đurađ završio je jesenski dio prvenstva na osmom mjestu, iako ima kvalitetu za puno veće domete, ali to je izostalo u jesenskom dijelu prvenstva. Ono najbitnije za momčad trenera Nikole Mesića je puni angažman ekipe kada se igraju “teške” utakmice. Najbolje je to pokazao susret trećeg kola prošlogodišnjeg kupa gdje su na domaćem terenu odolijevali napadima Pitomače do 65. minute, zatim ligaški susreti protiv vodećeg Omladinca gdje su minimalno poraženi na domaćem terenu, te gradski derbi zadnjeg kola u Podgorju. U drugom kolu kupa izbacili su milanovački Sokol s 3:1. Bušetina 1947. ušla je ove sezone u 1. ŽNL i ostvarila sjajan uspjeh, treće mjesto na kraju jesenskog dijela. Napadački orjentirana ekipa sa odličnim pojedincima kao što su Topić, Klasić, Popović, Bušetinčan, Meseš i prvi strijelac Brlas veliki je favorit u ovom susretu, ali, po svemu sudeći, neće imati “lak” posao.

Tehničar iz Cabune trebao je ugostiti Suhopolje, ali utakmica je odgođena i bit će odigrana na proljeće.

(www.icv.hr, foto: arhiva)

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content