3. KOLO KUPA Rezovac “prošetao” Gradinom, Ćeralije “srušile” zdenačku Slogu, Borova “ponizila” Dinamo

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 3. kola županijskog nogometnog kupa, a na čak nekoliko nogometnih travnjaka nižerangirane momčadi priredile su iznenađenje i plasirale se u 4. kolo kupa koje se igra na proljeće.

Nekompletni Lukač 05 na gostovanju u Grabrovnici pobijedio je domaću Croatiu tek nakon jedanaesteraca 5:4. Rezultat nakon 90. minuta bio je 1:1. Poveli su domaćini u sedmoj minuti zgoditkom Bernarda Blažinčića, a već u osmoj minuti iz kaznenog udarca poravnao je Mateo Lončar. Zanimljivo je da su cijelu utakmicu za momčad Lukača 05 odigrali iskusni Miroslav Čor i Andreas Černeli.

U Sladojevcima domaća Slavonija povela je 2:0 zgodicima Antuna i Igora Dunkovića. Voćin koji je igrao sa samo deset igrača nije se predao i s dva zgoditka izjednačio je Goran Vicić. Utakmica je završila 2:2. Boljim izvođenjem jedanaesteraca Voćin se plasirao konačnim rezultatom 6:5 u četvrto kolo kupa.

Borova je na svom terenu ponizila Dinamo iz Četekovca pobijedivši 12:2. Po tri zgoditka za Borovu postigli su Darko Obžetić i Tomislav Holec, dva su dali Antun Stupar i Krešimir Pipić, dok su po jedan postigli Mateo Gegić i Marko Doležal. Za goste iz Četekovca strijelci su bili Emanuel Kristić i Darko Kokoška.

Rezovac je bio uvjerljiv u Gradini pobijedivši 6:0. Golove su postigli Dario Kovačević dva, te Mario Nreca, Ivan Krznarić, Toni Kovačić i Silvijo Buzuk po jedan.

Zdenačka Sloga stigla je na gostovanje u Ćeralije i pokleknula na “neosvojivoj tvrđavi”. Kao što smo rekli i u najavi utakmice da je riječ o odličnoj i borbenoj domaćoj ekipi koja nikome ne prepušta lagano bodove. Tako je bilo i ovog puta, Ćeralije su ostavile srce na terenu i plasirale se u četvrto kolo kupa rezultatom 1:0. Strijelac jedinog pogotka bio je Miroslav Tomić.

-Dominacija naših momaka u prvom poluvremenu i u nastavku drugog poluvremena. Završnica nije bila prava sve do zadnjih pet minuta kada Mario Jozić probija obranu Sloge i vratar ga nespretno ruši, a glavni sudac pokazuje na bijelu točku! Miroslav Tomić siguran je i precizno pogađa, lopta odlazi u jednu stranu, a vratar u drugu. Moramo pohvaliti i našeg vratara Joakima Perića koji je opet branio bez greške. Bravo momci, vi ste ponos našeg sela. Čestitam ekipi i treneru – poručio je Danijel Jozić.

U okršaju dviju Mladosti, uspješnija je bila ona iz Čačinaca, na domaćem terenu. Strijelac jedinog pogotka u minimalnoj pobjedi 1:0 bio je Ugarković, a gosti iz Bakića odradili su pravi posao na teškom gostovanju protiv viceprvaka 1. ŽNL koji je za ovu pobjedu morao “zasukati” rukave.

U Gornjem Bazju odigran je općinski derbi između domaćeg Bratstva i Drave iz Terezinog Polja, a domaćin je na kraju slavio 2:1. Nižerangirani gosti “pali” su dostojanstveno i tako zaključili 2018. godinu kao jednu od najuspješnijih u novijoj povijesti kluba.

U Čađavici je domaća Mladost 1930. ugostila Zrinski iz Nove Bukovice i doživjela minimalni poraz 0:1. Nižerangirani gost stigao je “izrešetan” ozljedama pa je od prve minute startalo nekoliko juniora i pričuvnih igrača. Junak utakmice bio je gostujući vratar Jozing koji je na samom startu obranio “zicer”, a kasnije s nekoliko odličnih obrana nije dopustio domaćinu da postigne pogodak. Strijelac jedinog gola bio je Striber.

Mikleuš je ugostio Podravac iz Sopja. Do 38. minute domaći su već “imali” 4:0, ali protiv oslabljenog i nekompletnog gosta. U 38. minuti gosti ostaju s nedovoljnim brojem igrača na terenu i utakmica je prekinuta.

Jesenski prvak 2. ŽNL – Zapad Omladinac iz Korije ugostio je Graničar iz Okrugljače, fenjeraša 1. županijske lige i pobijedio 5:3. Gosti su stigli u oslabljenom sastavu, ali momci iz Korije potvrdili su još jednom kvalitetu i tako vrlo uspješno završili 2018. nogometnu godinu.

Utakmica 3. kola kupa između Tehničara iz Cabune i Suhopolja odgođena je za proljeće.

(www.icv.hr, mš, adf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content