Austrija potvrdila sudjelovanje na 24. “Viroexpu 2019.”

Sonja Holocher-Ertl, savjetnica za trgovinske poslove u Uredu za vanjsku trgovinu Veleposlanstva Republike Austrije u Republici Hrvatskoj, potvrdila je izaslanstvu sajma Viroexpo, u kojem su bili članovi Organizacijskog odbora sajma: Darko Žužak, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije i Milan Vanđura, direktor HGK – Županijske komore Virovitica, sudjelovanja Republike Austrije na 24. „Viroexpu“ međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, koji će se održati u Virovitici, 15. – 17. ožujka 2019.god.

Austrija sudjeluje na Viroexpu od 2007. god., kada je bila i „Zemlja partner sajma“.

Sudjelovanje Austrije na Viroexpu, u organizaciji Ureda za vanjsku trgovinu Veleposlanstva Republike Austrije u Republici Hrvatskoj, je primjer i sinteza izuzetno decentnog i uspješnog predstavljanja specifičnosti gospodarstva Austrije, potencijalnim poslovnim partnerima i posjetiteljima sajma.

Ukupna vanjskotrgovinska razmjena Virovitičko-podravske županije i Austrije, u 2017.god., iznosila je 22,2 mil.€, što je više prema 2016. god. za 29,12%.

U vanjskotrgovinskoj razmjeni , Austrija je zastupljena sa 8,33%, što je svrstava na četvrtu poziciju, među šezdeset i sedam zemalja s kojima Virovitičko-podravska županija ima vanjskotrgovinsku razmjenu. (www.icv.hr, HGK ŽK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content