BAZENI U VIROVITICI Gotova projektna dokumentacija, Grad podnio zahtjev za građevinsku dozvolu

Jedno od pitanja postavljenih na Aktualnom satu 15. sjednice Gradskog vijeća Grada Virovitice odnosilo se na gradnju bazena u Virovitici, kao i sadržaje planirane u sklopu bazenskog kompleksa.

– Projektna dokumentacija za gradnju novog bazenskog kompleksa je završena te je Grad Virovitica podnio zahtjev za izdavanje građevinske dozvole. Kao što je i najavljeno, bazenski kompleks nalazit će se na lijevoj strani prostora bivše vojarne grada, a planira se izgradnja tri bazena: kombiniranog, dječjeg i poluoplimpijskog, istaknuo je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin odgovarajući na vijećničko pitanje.

IMG 9614 Medium

Kompleks će sadržavati i nekoliko sportskih terena zajedno s popratnim sadržajima i to u neposrednoj blizini buduće hale od 5000 m2 za sajam Viroexpo koja će se koristiti za brojne sportske i turističke manifestacije tijekom cijele godine. U planu su i ugostiteljski objekti, igrališta za djecu te s fitness sprave za odrasle…

20181116 121840 850x620 e1542390741876

Kombinirani bazen sastojat će se od tri kružna luka s vodenom površinom od 1.698,43 kvadratnih metara. U prvom luku nalazit će se tobogan, a u drugom i trećem razne atrakcije poput masažera, slapova, „brzih rijeka“ te prostora za sjedenje. Dječji bazen imat će vodenu površinu od 381,24 m2 te dubinu od 30 centimetara. Na radost naših najmlađih, sadržavat će tobogan, igrala, kupole te u jednom dijelu nadstrešnicu koja će ih štititi od sunca. Poluolimpijski bazen planirane vodene površine od 391,09 m2 i dubine od 2 metra u cijelosti je projektiran prema važećim FINA pravilima za bazene i opremu te uz uvažavanje propozicija koje omogućuju organizaciju plivačkih natjecanja.

– Ovaj projekt je od velikog značaja ne samo za grad Viroviticu, već i za širu regiju. Sljedeće godine bit će završeni radovi na Dvorcu Pejačević i u Gradskom parku čime ćemo razviti novi turistički proizvod, a projektom gradnje bazenskog kompleksa dodatno ćemo poboljšati turističke prilike. Vjerujemo da će novoizgrađeni kompleks pridonijeti svekolikom zadovoljstvu kako građana grada Virovitice i gospodarstvenika, tako i građana okolnih područja koji će imati mjesto za opuštanje i zabavu nadomak doma, rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content