BERBA VOZAČKIH Zbog veselog Martinja i čašice previše kažnjeno 14 vozača

Povodom Martinja i očekivane veće konzumacije alkohola, policija je ovog tjedna provodila povećanu kontorlu prometa. U tri dana ukupno je utvrđeno i sankcionirano 155 prekršaja, od kojih 34 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 40 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 16 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 9 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

U noći sa subote na nedjelju od 22 do 6 sati na području cijele policijske uprave provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. Tijekom provedbe akcije policijski službenici su izvršili nadzor nad 189 sudionika u prometu i kod njih utvrdili i sankcionirali 31 prekršaj. Ukupno 14 vozača je zatečeno kako upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola zbog čega su isključeni iz prometa i propisano sankcionirani.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,16 g/kg, utvrđena je u nadzoru prometa kod vozača bicikla starosti 28 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u subotu u 15:20 u Velikoj Črešnjevici. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content