BIG BOB IZ ŠPIŠIĆ BUKOVICE Mirović se borio protiv Valueva, a trenirao je s Mikeom Tysonom

TKO JE BOB MIROVIĆ?

Boksač rođen u Hrvatskoj, koji se odlučio na život u dalekoj Australiji i tamo “izgradio” sjajnu boksačku karijeru. Danas 52-godišnji Mirović živi u Entrance-u (grad na središnjoj obali regije New South Wales u Australiji). I dalje se bavi profesionalnim boksom, ali u ulozi trenera. U karijeri je tri puta bio prvak Australije u teškoj kategoriji, a najzvučnija imena s kojima se borio u svojoj bogatoj karijeri su Joe Bugner, Nikolai Valuev, Colin Wilson i Frans Botha.

Možda i najzanimljiviji dio u karijeri, ali i veliko boksačko iskustvo “izvukao” je iz treninga s boksačkom legendom i bivšim Svjetskim prvakom Mikeom Tysonom.

Bob Mirović Custom
foto: facebook, Bob Mirovic

O Bobu se pisalo u Virovitičkom listu u nekoliko navrata, a mi vam donosimo tekst iz 2003. godine, kada je stigao na odmor u Viroviticu, prije borbe za Svjetsku titulu.

PRVAK AUSTRALIJE U BOKSU BIG BOB U BUKOVICI

Aktivan odmor pred borbu za Svjetsku titulu

S težinom od 112 kilograma i visinom od 195 centimetara Boro Mirović s pravom nosi naziv “Veliki bijeli morski pas” i “Veliki Bob”. Šampion Boro kaže da u ringu može “plesati” kao Muhammad Ali, ali i udarati kao Mike Tyson

P1010005 3 Custom
Veliki boksač Boro Mirović u svojoj kući u Špišić Bukovici // foto: Predrag Štetić

ŠPIŠIĆ BUKOVICA – Ovih su dana Bukovčani imali priliku vidjeti kondicijski trening svog sugrađanina Bore Mirovića, koji se u Australiji proslavio kao dvostruki prvak u boksu u super teškoj kategoriji. “BIG BOB” ili “GREAT WHITE SHARK” (Veliki Bob ili Veliki bijeli morski pas) imena su koja se pojavljuju u australskim novinskim člancima kada se najavljuje meč ili kada se bilo što piše ili govori o Bukovčanu Miroviću.

Ovdje sam s roditeljima Anom i Josipom na odmoru, a odmarat ću se malo i na jadranskoj obali. Tek nakon toga slijedi povratak u Australiju. Normalno je da i sada treniram, premda se to u stvarnoj pripremi za meč zove odmorom. Inače, dnevno treniram dva puta po četiri sata i tada se s uobičajenih 120 kg spuštam na kondicijski najboljih 112 kilograma težine. U Australiji sam već pet godina na vrhu ljestvice WBF-a svjetske boksačke asocijacije, a sada ću se boriti za titulu šampiona WORLD CHAMPIONA. Titulu bi trebao izboriti do kraja ove godine, ako mi to menadžer uspije srediti – priča Boro, koji govori više engleski nego hrvatski.

Kako kaže njegova majka, Boro je rođeni sportaš. Rođen je u Rogovcu 1966. godine kada je ona bila u posjeti svojim rođacima.

P1010006 6 Custom
Veliki boksač Boro Mirović u svojoj kući u Špišić Bukovici // foto: Predrag Štetić

Bio je to lak porod, unatoč tome što je beba imala 6,3 kilograma.

Sada je sa svojom velikom težinom i visinom od 195 centimetara s pravom nositelj naziva Veliki bijeli morski pas i Veliki Bob. Boro kaže da u ringu može “plesati” kao Muhammad Ali, a može tući i kao Mike Tyson. Na kraju, Boro je rekao da će doći u Hrvatsku kad bude zima i snijeg, da barem jednom vidi kako izgleda bijeli Božić, jer su ispod ekvatora kraj Sydneja gdje on živi u to vrijeme velike vrućine. I konačno izgleda da mu je sport ipak prva i najveća ljubav, jer je još uvijek neoženjen, a poslije aktivnog boksa namjerava se i dalje baviti boksom i raditi kao boksački trener.

Broj 2348, 23. kolovoza 2003. godine

(www.icv.hr, video: youtube.com)

45176886 10155877397201417 4393148745148006400 n Custom
foto: facebook, Bob Mirovic

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content