BRONCA NA INVENTUMU Filip Antolić predstavio se s turbo roštiljem, a Enio Šibalić sa sanjkama na kotače

Industrijsko-obrtnička škola Virovitica sudjelovala je na 12. međunarodnoj izložbi inovacija „INVENTUM“ u Iloku. Manifestaciju je od 26. do 28. listopad 2018. godine organiziralo društvo inovatora iz Iloka u suradnji s gradom Ilokom, Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta i dr.

Na izložbi su ravnopravno sudjelovali inovatori, udruge inovatora, osnovne, srednje i visoke škole iz Republike Hrvatske, te inovatori Republike Srbije, Rumunjske i Crne Gore. Ukupno je bilo oko 80 inovatora s 44 inovacije.

IMG 20181027 092235

Filip Antolić učenik drugog razreda autolimar osvojio je brončanu medalju za inovaciju TURBO ROŠTILJ, a Enio Šibalić učenik drugog razreda instalater centralnog grijanja i klimatizacije osvojio je brončanu medalju za inovaciju SANJKE NA KOTAČIMA. Ovaj izvrstan rezultat učenici su osvojili pod vodstvom svog mentora, stručnog učitelja, Zorana Kozjaka.

Inovacije imaju vrijednost kao pomagala u svakodnevnom životu. Roštilj ima mogućnost vrlo brze pripreme hrane, a sanjke mogu poslužiti i u vrijeme kad nema dovoljno snijega.

IMG 20181026 175823

U sklopu sajma organizirana su različita korisna predavanja i radionice, te je organizirano turističko razgledavanje grada Iloka i njegove okolice. Sudjelovanje na manifestaciju omogućili su Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije, tvrtke FLORA d.o.o. i Virkom d.o.o. (www.icv.hr, zk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content