ČAČINCI Raspisani natječaji za dodjelu športskih te učeničkih i studentskih stipendija, prijave traju do 9. i 16. studenog

Općina Čačinci raspisala je natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija te športskih stipendija za školsku/akademsku godinu 2018./2019. Kako stoji u natječajima, visina i broj stipendija odredit će se ovisno o raspoloživim sredstvima iz općinskog Proračuna te broja učenika i studenata koji zadovoljavaju uvjetima za dodjelu stipendije. Stipendije će se isplaćivati za razdoblje od 1. rujna 2018. godine do 30. lipnja 2019. godine za učenike srednjih škola te od 1. listopada 2018. do 31. srpnja 2019. godine za studente.

Pravo na stipendije mogu ostvariti učenici i studenti koji su državljani RH i imaju prebivalište na području općine Čačinci. Ne smiju primati drugu stipendiju te roditelji/staratelji/nositelji kućanstva ne smiju imati dugovanja prema općini Čačinci.

Osnovni kriteriji za dodjelu stipendija su uspjeh u školi, odnosno fakultetu, socijalni status utvrđen prema prihodima po članu obitelji te aktivno sudjelovanje u radu udruga s područja općine.

Za športsku stipendiju, uz hrvatsko državljanstvo i prebivalište na području općine, kriterij je i aktivno sudjelovanje u A ekipi športskog kluba koji djeluje na području općine te redovan upis u srednju školu, odnosno visokoškolsku ustanovu ili fakultet.

Prijave za učeničke i studentske stipendije traju do 16. studenog, a za športske do 9. studenog. Cijeli tekst Natječaja možete vidjeti ovdje i za športske stipendije ovdje.(www.icv.hr, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content