ČAČINCI Vijećnici usvojili jedan od rekordnih proračuna, iznosi 14,4 milijuna kuna

Vijećnici općine Čačinci održali su 8. redovnu sjednicu pod predsjedanjem dopredsjednice Vijeća Kristine Krmpotić. U uvodu sjednice, nakon aktualnog sata, vijećnicima je procjenu rizika od velikih nesreća na području općine prezentirao Ivan Nožina u ime tvrtke IN Konzulting iz Slavonskog Broda, koja je i izradila projekciju procjene, a koja je potom i jednoglasno usvojena.

Vijećnici su potom upoznati s analizom stanja civilne zaštite te su usvojili plan razvoja iste. Najvažnije točke dnevnog reda bile su izmjene i dopune proračuna za 2018. godinu te usvajanje proračuna općine Čačinci za 2019. godinu.

-Promjene i izmjene proračuna najviše se odnose na neiskorištena sredstva koja su bila predviđena za izgradnju dječjeg vrtića, pa je tako ovogodišnji proračun umanjen za 1.985,000 kuna. Razlog je što još uvijek nisu dovršene aktivnosti po pitanju javne nabave za izgradnju vrtića pa tako ta sredstva ove godine ne mogu biti utrošena. Zato su prenesena u proračun za sljedeću godinu i nadamo se da bi u prvim danima proljeća iduće godine mogli krenuti s izgradnjom, a u toku od 360 dana i dovršiti radove na izgradnji vrtića- rekao je načelnik općine Čačinci Mirko Mališ.

vijeće čačinci

Dodao je kako će nakon toga uslijediti i nabava opreme pa bi u zakonskom roku od tri godine od potpisivanja ugovora s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju vrtić trebao dobiti uporabnu dozvolu te biti otvoren.

VAŽNI PROJEKTI

-Proračun za 2019. godinu je jedan od rekordnih, u iznosu od 14.426,000 kn, zahvaljujući  sredstavima za izgradnju dječjeg vrtića, potom zbog nastavka izgradnje kanalizacije te niza drugih projekata koji su važni za normalan život mještana naše općine – naglasio je načelnik M. Mališ.

U nastavku sjednice jednoglasno su donesene odluke o izvršenju pračuna za 2019. godinu, financiranju političkih stranaka i nezavisnih članova općinskog Vijeća iz proračuna za 2019., a uz 9 glasova za i 3 suzdržana, donesena je i odluka o dopunama i izmjenama Odluke o plaći i drugim pravima općinskog načelnika i zamjenika načelnika za 2019. godinu.

U završne tri točke jednoglasno su doneseni Plan gospodarenja otpadom, Odluka o vrijednosti boda komunalne naknade, Odluka o osnivanju Javne vatrogasne postrojbe Orahovica te Plan rada Savjeta mladih općine Čačinci. (www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content