VIDEO: ČILIĆ I “DRUŠTVO” STIGLI U ZAGREB Na Trgu bana Josipa Jelačića dočekani pjesmom “Igraj moja Hrvatska”

Hrvatska teniska reprezentacija osvojila je Davis Cup drugi put u povijesti. Lakše od očekivanog pobijedili su Francusku u Lilleu i tako “osvetili” našu nogometnu reprezentaciju koja je upravo od Francuske izgubila ove godine u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva.

Na otvaranju ovog velikog teniskog finala Hrvatska je povela 2:0 pobjedama Marina Čilića protiv Tsonge i Borne Ćorića protiv Chardya. U konkurenciji parova Ivan Dodig i Mate Pavić izgubili su od francuske kombinacije Herbert/Mahut, ali u povijesnom meču i drugoj “meč lopti” Hrvatske Čilić je s laganih 3:0 u setovima i sjajnom igrom pobijedio Pouillea za veliko slavlje.

Ovaj uspjeh još je značajniji kada znamo da je Hrvatska posljednja reprezentacija koja je osvojila Davis Cup u izvornom formatu.

Hrvatski teniski majstori danas (ponedjeljak) su se vratili “kući” gdje su prvo dočekani u zračnoj luci Franjo Tuđman, a nakon toga uputili su se na Trg bana Josipa Jelačića. Velika proslava započela je pjesmom “Igraj moja Hrvatska” u izvedbi Zaprešić Boysa, a potom su na glavnu pozornicu tenisači izlazili jedan po jedan. Najveće ovacije dobio je Marin Čilić koji je odmah “zakuhao” atmosferu pozdravnim riječima “Bonjour Zagreb”.

Prisjetimo se još jednom povijesnog trenutka za hrvatski tenis.

(www.icv.hr, ts, video: youtube.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content