ĐAKOVO S PRAVOM STRAHUJE Zadnji ispit Viro Virovitice, pobjeda donosi miran “zimski san”

Pred virovitičkim rukometnim prvoligašem je zadnje gostovanje i zadnja utakmica ovogodišnje polusezone.

Kako je utakmica 13. kola sa ekipom Maksimir Pastela koja se trebala odigrati 15. prosinca u Virovitici odgođena, utakmica 12. kola 1. HRL Sjever sa ekipom Đakova ovog vikenda u Đakovu je zadnji ispit za rukometaše Viro Virovitice ove godine.

Rukometaši Đakova prošle godine spasili su se od ispadanja iz lige, a nakon 11 kola ove sezone ponovno su u opasnoj zoni. Nalaze se na 13. mjestu, onome koje vodi u 2. HRL sa svega 4 osvojena boda. Prošle sezone Virovitičani su bili bolji u oba susreta, a namjeravaju isto ponoviti i ove godine. Đakovo je mlada ekipa i u ponešto su izmijenjenom sastavu u odnosu na prošlo prvenstvo, a imaju i novog trenera. Nisu ekipa za podcijeniti, pogotovo ne na njihovu terenu, ali isto tako zašto ne reći da su virovitički rukometaši u subotu favoriti.

Uostalom odlaze u Đakovo kao vodeća ekipa lige, imaju 13 bodova više od domaćina i svakako je cilj osvojiti nova dva boda.

Preduvjet za ostvarenje cilja je odigrati borbenu i koncentriranu utakmicu, nikako ne ući u susret pod motom “lako ćemo” i svakako igrom biti na razini velike većine ovosezonskih utakmica. Viro Virovitica je neosporno kvalitetnija momčad, u dobroj formi, pokazali su to i prošli vikend u Vidovcu i nema razloga da isto ne ponove i u Đakovu.

-Očekuje nas još jedna tvrda utakmica s ekipom koja se također bori za opstanak u ligi. Prošle smo ih sezone pobijedili u oba susreta, ali oba puta morali smo pružiti svoj maksimum kako bismo došli do bodova. Ni sada neće biti lako – rekao je u najavi utakmice trener Viro Virovitice Damir Vašarević.

Ukoliko se vrate u Viroviticu sa novim bodovima biti će to sjajan završetak jedne odlične polusezone i svakako dobar poticaj za nastavak prvenstva iduće godine. Utakmica se igra u GNSD Đakovo, a počinje u 19 sati.

(www.icv.hr, sž, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content