DAN MJESNOG ODBORA PODGORJE Milan Krmpotić: “Posebno smo ponosni na naše udruge koje su aktivni sudionici svih važnih događanja”

Svečanom sjednicom Vijeća Mjesnog odbora Podgorje završilo je obilježavanje blagdana sv. Nikole Tavelića kojeg mještani ovog virovitičkog prigradskog naselja slave kao svog zaštitnika. Svečana sjednica ujedno je bila prilika za osvrt na prethodno razdoblje i odrađene projekte, a izvješće o radu podnio je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Milan Krmpotić.

Od prošle svečane sjednice odrađene su brojne aktivnosti društvenog, sportskog i komunalnog karaktera, a Milan Krmpotić istaknuo je kako je posebno ponosan na udruge koje djeluju na području Mjesnog odbora.

– Tu je naš Nogometni klub Podgorje koji radi s četiri uzrasne kategorije, Udruga umirovljenika koja je jedna od najaktivnijih na području naše županije i čiju veliku podršku imamo u svim aktivnostima koje provodimo. Iznimno smo ponosni i na naše Društvo za sport i rekreaciju koje već dvadeset godina djeluje u kontinuitetu promičući razvoj sportske rekreacije u lokalnim sredinama i koje će biti domaćin 15. hrvatskog festivala sportske rekreacije žena, rekao je Milan Krmpotić dodavši da je domaćinstvo nad ovom velikom manifestacijom motiv i nagrada za udruge koje su aktivni sudionici svih važnih događanja u ovom virovitičkom prigradskom naselju.

20181114 192037
Foto: M. Bašić

Od odrađenih aktivnosti, istaknuto je, među ostalim, uređenje bankina kroz mjesto, prokopani su i uređeni kanali za oborinske vode, postavljene su nove betonske obloge te proširen kolni ulaz u Sportsku ulicu i ulaz u Ulicu Ložnjak, asfaltiran je prostor ispred kapelice Sv. Nikole Tavelića, a ovih dana će započeti i radovi na modernizaciji ceste u Ulici sv. Nikole Tavelića – III. odvojak.

Što se tiče budućih planova i aktivnosti, kao prioritet je naglašeno postavljanje javne rasvjete od Ulice Franje Fuisa do ulaska u Podgorje.
Milan Krmpotić zahvalio je tom prilikom zahvalio gradonačelniku Ivici Kirinu i gradskim pročelnicima, kao i gradskim tvrtkama na pomoći i suradnji u ostvarivanju projekata u ovom prigradskom naselju te rješavanju svakodnevnih problema.

Čestitku mještanima povodom njihovog Dana i blagdana sv. Nikole Tavelića u ime Grada Virovitice uputio je zamjenik gradonačelnika Damir Marenić također pohvalivši rad udruga koje svojim sportskim, društvenim i kulturnim aktivnostima podižu kvalitetu života u ovom naselju na viši nivo.

Sjednici su, uz brojne mještane, nazočili i zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac, ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund, predstavnici vijeća mjesnih odbora i udruga s područja grada Virovitice… (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content