FOTO Bušetina 1947. “petardom” u Svetom Đurđu izborila 4. kolo županijskog nogometnog kupa

Proteklog vikenda odigrano je treće kolo županijskog nogometnog kupa, a nogometaši županijskog drugoligaša Svetog Đurđa ugostili su prvoligašku Bušetinu 1947.

Iako slabiji, domaćin je vjerovao u pobjedu, ali to se ovoga puta nije dogodilo. Zbog nemogućnosti dolaska na utakmicu nekoliko prvotimaca i “kazne” koju je odrađivao domaći napadač Funko, od prve minute bio je prisiljen zaigrati vratar Mesić. Gosti iz Bušetine dominirali su na terenu od početka utakmice. Gostujući igrači Topić, Klasić i Popović “gospodarili” su sredinom terena, a uglavnom su proigravali lijevo Meseša i Sabu i desno Pavlaka. Najveće prijetnje za domaću ekipu stizale su upravo s bočnih strana, a ubačaje je “vrebao” najbolji strijelac bušetinske momčadi i treći strijelac 1. ŽNL u jesenskom dijelu prvenstva Janko Brlas.

MG 9086

Iako dominantnija, Bušetina nije mogla “probiti” domaću obranu prvih 30-ak minuta kojom je “dirigirao” Jergović. Ipak, nadmoćnija gostujuća ekipa okrunila je dominaciju ubrzo pogotkom, a strijelac je bio Meseš. Na predah se otišlo rezultatom 0:1.

Desetak minuta u nastavku sve je još “dobro” izgledalo za domaću momčad koja je nakon par proigravanja Potonjca i Dražića prema Ladoviću pokušala iznenaditi gostujuću obranu, ali bez uspjeha. Sigurni su u obrani bili L. Brlas i Hruza, a vratar Ciglenec u ovoj utakmici nije imao previše posla.

MG 9069

Bušetina je nastavila s pritiskom i ubrzo postigla i drugi zgoditak, nakon kojeg je domaća ekipa “potonula” i primila do kraja utakmice još tri zgoditka tako da je konačan rezultat bio 0:5. U listu strijelaca još su se upisali Topić, J. Brlas i Pavlak dva puta.

MG 9101

Bušetina je tako u fer i korektnoj utakmici izborila 4. kolo županijskog kupa koje se igra na proljeće, a trećim mjestom u jesenskom dijelu prvenstva 1. ŽNL potvrdila vrlo uspješnu nogometnu 2018. godinu.

(www.icv.hr, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”491428″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content