FOTO Pogledajte kako napreduju radovi na gradnji Poduzetničkog inkubatora u Orahovici

Rastu zidovi na Poduzetničkom inkubatoru u Orahovici, gdje je početkom listopada, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, položio temeljni kamen i označio početak radova na jednom od tri inkubatora koji će izrasti kroz projekt Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije (u Pitomači, Slatini i Orahovici nap.a.).

Vrijednost gradnje inkubatora u Orahovici je preko 10 milijuna kuna, a Grad Orahovica je ustupio zemljište za gradnju.

– Svaka kuna koja je uložena u poduzetnički inkubator u Virovitici, a tako i u Pitomači, Orahovici, gdje traju radovi, a uskoro i u Slatini, je kuna koja znači ulaganje u razvoj gospodarstva i poduzetništva, te nova radna mjesta. Upravo po porastu samozaposlenosti, Virovitičko-podravska županija je treća u Hrvatskoj s porastom od čak 164 posto u prvih šest mjeseci ove godine – rekao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

IMG 2583 Custom
foto: K. Toplak

Projekt Virovitičko-podravske županije Mreža poduzetničkih inkubatora u Pitomači, Slatini i Orahovici je projekt s izgradnjom i obnovom, te stavljanjem u rad tri nova inkubatora u Orahovici, Slatini i Pitomači. U navedenim inkubatorima predviđeno je da će u punom kapacitetu biti omogućen povoljan smještaj za 48 poduzetnika. Virovitičko-podravskoj županiji je prema odluci Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, pripalo bespovratnih 20 milijuna kuna. Ukupna vrijednost projekta je oko 28 milijuna kuna. Projekt je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, Poduzetničkim inkubatorom VPŽ, Gradskom razvojnom agencijom Slatina (GRAS), a uz pomoć grada Orahovice i Općine Pitomača.

Navedeni inkubatori omogućit će daljnji razvoj poduzetništva na području Virovitičko-podravske županije, kako bi poduzetnici s ovog područja postali konkurentniji na tržištu rada. Na području Orahovice i Pitomače, grade se novi poduzetnički inkubatori, dok će se u Slatini raditi o obnovi prostora, jer će poduzetnički inkubator biti smješten u staroj zgradi Doma zdravlja.

(www.vpz.hr)

[g-gallery gid=”489828″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content