FOTO Pogledajte kako napreduju radovi na izgradnji multifunkcionalne hale u kojoj će se održavati Viroexpo

Radovi na izgradnji multifunkcionalne hale u kojoj će se održavati Međunarodni sajam Viroexpo su u punom jeku. Završetkom radova na prostoru bivše vojarne u Virovitici nalazit će se 5.200 četvornih metara zatvorenog te još 900 četvornih metara natkrivenog multifunkcionalnog prostora koji će služiti i za održavanje drugih sajmova i manifestacija.

Radove izvodi tvrtka Gradba d.o.o., a stručni nadzor CIP d.o.o. Projekt je vrijedan više od 14 milijuna kuna i financira se sredstvima Ministarstva poljoprivrede. Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a izradila ga je Razvojna agencija VIDRA.

MG 8715

Radove je obišao i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin s gradskim pročelnicima Kristijanom Sabom i Alenom Bjelicom.

– Ovo će biti multifunkcionalna hala koja neće služiti samo za sajmove već ćemo nastojati da tijekom cijele godine bude u funkciji. Također, ovo je jedan u nizu projekata kojima vraćamo život u ovaj dio grada. Na prostoru nekadašnje vojarne danas imamo Visoku školu, studentski dom i restoran, ovdje će se graditi Tehnološko-inovacijski centar, u pripremi je izgradnja treće osnovne škole… – rekao je gradonačelnik I. Kirin.

IMG 9273 Custom
foto: M. Bašić

Prostor će prvenstveno biti namijenjen Međunarodnom sajmu Viroexpo koji je 25 godina mijenjao lokacije. Osim za Viroexpo, ova hala će služiti za sve sajmove i manifestacije koje se događaju u gospodarstvu i poljoprivredi, posebice za Agroexpo i Izložbu malih životinja.

Nakon izgradnje hale, Međunarodni sajam Viroexpo napokon će dobiti svoje sjedište. Od početka do danas šest je puta mijenjao lokaciju održavanja. Nova hala trebala bi biti gotova do idućeg, 24. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2019., koji će se održati od 22. do 24. veljače 2019. godine.

MG 8724

U našoj fotogaleriji pogledajte kako napreduju radovi na hali koja će biti dom Viroexpu i drugim velikim sajmovima i manifestacijama.

(www.icv.hr, žđl, virovitica.hr, Foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”489559″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content