FOTO Polaganjem lampiona i ”Zvonom za Vukovar” u Slatini odana počast žrtvi grada heroja

Povodom 27. godišnjice stradanja Vukovara Slatinčani su se prisjetili svih poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, kao i stanovnika koji su dali svoj doprinos u obrani ovog grada heroja.

Okupljanje Slatinčana započelo je u 18 sati ispred križa u Parku 136. slatinske brigade gdje su potom položeni upaljeni lampioni. Počast žrtvi Vukovara polaganjem upaljenih lampiona odali su predstavnici grada Slatine na čelu s gradonačelnikom Denisom Ostrošićem, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić, predstavnici Mladeži HDZ-a grada Slatine, učenici i učitelji slatinskih osnovnih i srednjih škola, te građani.

IMG 0131 Custom

Na inicijativu slatinske Župe sv. Josipa ”Zvon za Vukovar” točno u 18 sati i 11 minuta oglasila su se zvona sa zvonika crkve sv. Josipa.

Molitvu za žrtve Vukovara, kao i sve poginule hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu, predvodili su slatinski župnici Župe bl. Ivana Metza i Župe sv. Josipa, vlč. Nikola Jušić i vlč. Dragan Hrgić.

IMG 0102 Custom

Osim ispred križa u Parku 136. slatinske brigade, upaljene lampione građani Slatine položili su i uz prometnice u užem centru grada.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”491805″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content