FOTO Smotra zimske službe: Sve je spremno za predstojeću zimsku sezonu 2018./2019.

Grad Virovitica je i ove, kao i proteklih godina, pripremio sve što je potrebno za predstojeću zimsku sezonu 2018./2019., a za održavanje nerazvrstanih cesta na području grada u zimskom razdoblju zadužena je tvrtka Ceste d.d. Bjelovar.

Uoči početka rada zimske službe, u Cestariji u Virovitici obavljena je smotra, kao i pregled vozila i opreme koja će se angažirati u nadolazećem zimskom razdoblju.
– Za područje Virovitičko-podravske županije spremno je 28 vozila s ralicama i posipačima, rovokopači za utovar materijala za posipanje te kombi vozila za obilazak cesta. Održavamo 187 kilometara državnih cesta, 685 kilometara županijskih i lokalnih cesta te oko 120 kilometara cesta za područje grada Virovitice, rekao je šef Stožera zimske službe bjelovarskih Cesta Krunoslav Knezić dodavši da trenutno na zalihi imaju oko 700 tona soli i oko 300 m3 kamenog agregata, dok je ukupno predviđeno oko 3.100 tona soli te 2.300 m3 kamenog agregata.

Smotri zimske službe nazočili su i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijan Sabo.
– Ono što je najvažnije za građane, a samim time i za mene kao gradonačelnika jest to da znamo da će kada dođu vremenske neprilike naše zimske službe reagirati pravovremeno te da će omogućiti građanima normalno prometovanje. Ovim putem napominjem da se prvo čiste one ceste koje vode do bolnice, škola i ostalih važnih institucija, a potom prema prioritetima čistimo ostale, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin pozvavši ujedno ovom prilikom vozače koji nisu zamijenili ljetne gume zimskima da to učine što prije.

Miroslav Lalić, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa u Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj podsjetio je još jednom vozače motornih vozila da od 15. studenog pa sve do 15. travnja traje zimska služba. U tom periodu primjenjuje se Odluka o obaveznoj zimskoj opremi na dionicama javnih cesta te se pozivaju svi vozači da pravovremeno pripreme svoja vozila i postave, odnosno posjeduju propisanu zimsku opremu. (virovitica.hr)

[g-gallery gid=”491116″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content