GDCK ORAHOVICA: SOLIDARNOST NA DJELU “2018.” Prikupljeno više novca nego prošle godine

I ove godine, Gradsko društvo Crvenog križa Orahovica bilo je više nego aktivno u velikoj akciji “Solidarnost na djelu”. Akcija je provedena na području grada Orahovice i općina Crnac, Čačinci i Zdenci gdje su učenici osnovnih škola, članovi pomlatka Crvenog križa prikupili od građana novčane priloge u iznosu od 28.135 kuna što je znatno više nego prošle godine.

-U odnosu na prethodnu godinu prikupljeno je više novčanih priloga u iznosu od 4.320,00 kuna. Ako gledamo po mjestima i školama, onda to izgleda ovako, Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica za područje grada i prigradskih naselja prikupila je 15.200,00 kuna, Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci 5.785 kuna te Osnovna škola “Ivan Goran Kovačić” Zdenci 7.150 kuna U akciji je sudjelovalo 164 učenika i tri voditelja akcije, nastavnici i profesori Anica Kubica, Ljiljana Macanić i Velimir Tresk. Gradsko društvo Crvenog križa Orahovica zahvaljuje se građanima koji su svojim prilozima pomogli da se u akciji “Solidarnost na djelu 2018.” prikupe sredstva za pomoć onima kojima je pomoć najpotrebnija te se zahvaljujemo posebno učenicima koji su sudjelovali u akciji, školama i voditeljima akcije – kaže ravnatelj GDCK-a Orahovica Željko Kiš te naglašava kako su prikupljena sredstva strogo namjenska.

-Prema odluci Odbora Gradskog društva Crvenog križa Orahovica prikupljeni novac biti će raspoređen za sljedeću namjenu: 385 kuna iznose troškovi akcije, 5% sredstava dostavlja se Hrvatskom Crvenom križu za Fond solidarnosti kao pomoć stradalom stanovništvu kod većih katastrofa (1.406 ), 20% sredstava dostavlja se školama kao pomoć učenicima čiji roditelji primaju socijalnu pomoć (5.627), 10% sredstava ostaje Gradskom društvu Crvenog križa za provođenje socijalnog programa i za troškove akcije (2.813), a preostala sredstava utrošit će se za kupovinu hrane za starije socijalno ugrožene osobe koje žive same i za djecu do 15 godina čiji roditelji primaju socijalnu pomoć (18.287) – zaključio je Kiš.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content