GDCK VIROVITICA Ana Križić (19) krv darovala prvi put, ponosan otac Nenad krv je dao već 50 puta

U Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica danas (subota) je održana 26. akcija dobrovoljnog darivanja krvi, na koju se odazvao veliki broj naših građana, uglavnom „dragovoljaca veterana“ koji su krv dali više puta. No, na svakoj akciji pojavi se i onaj darivatelj koji krv daruje prvi put.

Ovaj put bila je riječ o 19-godišnjoj Ani Križić iz Slatine, kojoj je u ovom humanom činu potporu dao otac Nenad, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja, a koji je krv danas dao jubilarni, 50. put.

krv1

Vrijedna ekipa Gradskog društva Crvenog križa brine se da svi prođu potreban pregled prije davanja krvi i da se tijekom darivanja ove tekućine koja život znači osjećaju što ugodnije, rekao nam je Dražen Jendrašić iz GDCK-a, ponosan na svakog darivatelja.

– Sa zadovoljstvom mogu istaknuti da smo u ovoj godini prikupili oko 20 posto više krvi u odnosu na potrebe Opće bolnice Virovitica. Na svaku našu akciju u prosjeku dolazi 50 do 60 ljudi, a do sada smo ukupno prikupili 1430 doza krvi. Do kraja godine organizirat ćemo još tri akcije te bi ovu godinu zaokružili sa oko 1600 doza krvi – rekao nam je Dražen Jendrašić. (www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content