GRAD SLATINA Komunalna naknada u Slatini za neke će pojeftiniti, a za neke ipak poskupjeti

Druga izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine održana je u srijedu, 28. studenog s dvije točke Dnevnog reda – Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o komunalnoj naknadi na području grada Slatine i Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o određivanju vrijednosti boda za izračunavanje komunalne naknade. Na sjednici je prisustvovalo 13 od 17 vijećnika i obije su točke jednoglasno usvojene.

D 4
Foto: P. Ž.

U raspravi prijedloga prve točke Dnevnog reda sudjelovala je jedino oporbena vijećnica Sanja Bošnjak koju je zanimalo tko je provodio provjeru i koji su objekti obuhvaćeni, te jesu li svi objekti na području grada Slatine provjereni. Na njena pitanja odgovorio je pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Slatine Marin Kokorić ustvrdivši kako su provjeru vršili studenti preko Student servisa, te kako su svi objekti na području Slatine obuhvaćeni nekim načinom provjere. Ustvrdio je i to da se provjera komunalnih objekata nije vršila 15 godina te da će nekima komunalna naknada pojeftiniti, a drugima će ipak poskupjeti.

D 5
Foto: P. Ž.

– Uobičajeno je sazivati izvanredne sjednice u doista izvanrednim okolnostima. Donošenje odluka po zakonima RH i Programu rada Gradskog vijeća nikako nisu povod za izvanredne sjednice. Ovoga puta sjednica je bila uspješna. Usvojene su obje točke vezano za obračun komunalne naknade, prihoda gradskog proračuna. Iako gradonačelnik kaže da komunalna naknada pojeftinjuje 5 posto, to je zapravo 0,02 kuna po metru kvadratnom, ali 5 posto zvuči ljepše. No, za veliki broj građana, komunalna će naknada zapravo poskupjeti, jer studenti koji su po ovlaštenju gradonačelnika vršili provjeru obiteljskih i poslovnih objekata, utvrdili su da mnogobrojni građani imaju više kvadrata u vlasništvu. Gradonačelnik, shodno tome, očekuje povećanje prihoda od komunalne naknade za 20-30 posto godišnje. Toliko o pojeftinjenju – objašnjava Sanja Bošnjak.

D 3
Foto: P. Ž.

U raspravu se uključio i gradonačelnik Denis Ostrošić naglasivši, između ostalog, kako su i drugi gradovi podigli cijenu komunalne naknade, spomenuvši Osijek koji je podigao naknadu za 20-30 posto. (www.icv.hr, adf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content