Sljedećeg tjedna Grad Virovitica raspisat će natječaj za dodjelu 10 novih studentskih stipendija

Komisija za dodjelu stipendija studentima grada Virovitice održala je danas (četvrtak) sastanak na kojem je, između ostalog, donesen Prijedlog Odluke za raspisivanje natječaja za stipendiste za akademsku godinu 2018./2019., lista deficitarnih zanimanja, kao i Prijedlog Odluke o broju stipendista i visini stipendije.

– U sustavu trenutno imamo 22 stipendista koji nastavljaju redovan studij u sljedećoj akademskoj godini. Ove akademske godine diplomiralo je njih 8, dok je jedan iz objektivnih razloga zatražio status mirovanja. Komisija je predložila gradonačelniku raspisivanje 10 novih stipendija u mjesečnom iznosu od 800 kuna. Od toga će 3 biti za studente prvih godina te 7 za studente viših godina, rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica dodavši da studenti stipendiju primaju svih 12 mjeseci u godini.

stipendije final Custom
foto: M. Bašić

Inače, Grad Virovitice godišnje za studentske stipendije izdvaja 300.000 kuna, no stipendije nisu jedini izdaci Grada za visoko školstvo. Tu svakako treba spomenuti i jedinstveni model sufinanciranja rada Visoke škole, poznat kao “Virovitički model”, za koji Grad godišnje izdvaja 100.000 kuna. Uz to, od 2014. do 2016. godine za studij Drvne tehnologije izdvojeno je 750.000 kuna.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content