Gradska organizacija UHDDR grada Slatine sudjelovala u Koloni sjećanja u Vukovaru

U ranim jutarnjim satima jučer (nedjelja) Gradska organizacija Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Slatine, zajedno sa svojim brojnim članstvom iz temeljnih ogranaka slatinskih prigradskih naselja Bakić i Gornjeg Miholjca, te općine Mikleuš, krenula je sa punim autobusom kako bi se aktivno uključila u obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara pod sloganom ”Vukovar – mjesto posebnog pijeteta”.

20181118 083748 Custom
foto: čitatelj

Došavši oko 8,30 sati kod Spomen doma hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, 54 sudionika poklonilo se i zapalilo lampione kod spomenika vukovarskom heroju Blagi Zadri predvođeni dopredsjednikom GO UHDDR grada Slatine Dragom Radočajem, predsjednikom TO UHDDR Bakić Ivicom Pavinom, dopredsjednikom TO Gornji Miholjac Milanom Gerenčirom i predsjednikom TO Slatina Vladom Kočišem, nakon čega su se okupili ispred vukovarske bolnice, te održanog komemorativnog programa sudjelovali u Koloni sjećanja. Na Memorijalnom groblju hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, kod centralnog križa, paljenjem lampiona odali su počast svim poginulima u obrani Vukovara.

20181118 083505 Custom
foto: čitatelj

Po povratku sa obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, predsjednik GO UHDDR grada Slatine Željko Kolinger zahvalio je svim članovima na odvojenom vremenu i dostojanstvenom sudjelovanju i iskazivanju dužnog pijeteta žrtvi Vukovara, ujedno ih pozvavši na jubilarno 10. Hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj, 13. prosinca, za što su svi potvrdili kako će se i u Voćinu vijoriti zastave UHDDR.

(www.icv.hr, adf, žk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content