Gradski vijećnici izglasali najveći proračun u povijesti: U 2019. godinu s više od 286 milijuna kuna

Virovitica će u 2019. godini raspolagati najvećim proračunom do sada, bit će težak 286.175.000 kuna. Odlučeno je to u petak na 15. sjednici Gradskog vijeća kada su vijećnici usvojili prijedlog Proračuna Grada Virovitice za 2019. godinu s projekcijama za 2020. i 2021. godinu. Povećanje od oko 13 posto u odnosu na plan Proračuna za 2018. godinu najvećim dijelom odnosi se na gradske projekte sufinancirane iz fondova Europske unije i državnog proračuna.

Osim osiguranja sredstava za materijalne rashode i troškove investicijskog održavanja, Grad Viroviticu očekuje nastavak radova na započetim projektima, ali i nove investicije. Tako su u Proračunu planirana sredstva za nastavak izgradnje Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i trodijelne školske sportske dvorane (27.150.000 kuna), projekta obnove Gradskog parka i Dvorca Pejačević (28.200.000 kuna), energetskih obnova zgrada dječjeg vrtića Cvrčak i Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić (1.620.000 kuna).

IMG 9628 Medium

– Također, u planu su i nove investicije među kojima su, između ostalog, izgradnja športsko-rekreacijskog centra Virovitica – kompleksa na prostoru bivše vojarne vrijednog 26.300.000 kuna, povećanje energetske učinkovitosti javne rasvjete vrijedne 14.350.000 kuna te energetske obnove zgrada mjesnih domova, Centra kulture, zgrade Sportske zajednice vrijedne 16.330.000 kuna. Tu su i projekti izgradnje komunalne infrastrukture, odnosno uređenje prometne zone oko Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić, izgradnje ceste na području Virovitičkih ribnjaka, uređenje Zone Antunovac, izgradnja parkirališta, uređenje pružnog prijelaza te druge infrastrukture koja je detaljnije opisana u Programu građenja za 2019. godinu – rekao je pročelnik Upravnog odjela za financije Grada Virovitice Siniša Palm istaknuvši kako se velik iznos planiranih troškova financira sredstvima pomoći iz državnog Proračuna, kao i iz Fondova EU, dok će se ostatak sredstava osigurati Grad Virovitica.

IMG 9626 Medium

Između ostalog, gradski vijećnici su usvojili i Odluku o izvršavanju Proračuna Grada Virovitice za 2019. godinu, programe građenja i održavanja komunalne infrastrukture, Program gradnje građevina za gospodarenje komunalnim otpadom, Odluku o kratkoročnom zaduženju Grada Virovitice, Odluku o prodaji visine udjela Grada Virovitice u trgovačkom društvu Plin VTC d.o.o., Program rada Gradskog vijeća Grada Virovitice za 2019. godinu, Informaciju o gospodarstvu grada Virovitice za 2017. godinu, Odluku o donošenju Urbanističkog plana uređenja Novo groblje, Program rada Gradskog savjeta mladih grada Virovitice…

Sjednica je održana pod predsjedanjem predsjednice Gradskog vijeća Lahorke Weiss, a nazočili su joj i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac, gradski pročelnici te direktori gradskih tvrtki. (www.icv.hr, ml; virovitica.hr; foto: M. Lukačić)
[g-gallery gid=”491291″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content