IVAN IBRIKS Suhopoljski “majstor lopte“ i vodeći strijelac lige karijeru želi završiti u matičnom klubu

IVAN IBRIKS PRVO JE IME ŽUPANIJSKOG NOGOMETA

-Sretan sam što sam se vratio u svoj klub gdje sam počeo igrati nogomet. Igram s nekim igračima s kojima sam i započeo svoju nogometnu karijeru, a i drago mi je što mogu pomoći suigračima u borbi za odlazak u viši rang natjecanja – poručio je suhopoljski “Grof”.

U prošlom broju pisali smo o najboljim igračima 1. županijske nogometne lige, gdje je nakon bodovanja u suradnji sa Županijskim nogometnim savezom titulu najboljeg za jesenski dio natjecanja osvojio suhopoljski nogometaš Ivan Ibriks. Ipak, nije to sve, Ivan se našao i na vrhu liste strijelaca pa će proljeće dočekati gledajući s ligaškog trona preostale “lovce” na ovaj prestižni trofej. Tim povodom odlučili smo porazgovarati sa Suhopoljčaninom koji je prije svega poznat po svom “topu” u nogama.

MG 1177

BOGATA KARIJERA

Dakle, u 13 odigranih utakmica Ibriks je na svoj konto upisao čak 19 pogodaka, uz pregršt sjajnih asistencija i tako uvelike pomogao Suhopolju u osvajanju jesenskog naslova prvaka. Iako se čini kako je većinu utakmica odradio “s pol gasa”, jer s takvom kvalitetom nema potrebe za većim “trošenjem”, ipak nije tako. Požrtvovnim i maksimalnim pristupom ušao je u svaku utakmicu, a to je odličan primjer onim mlađima, koji bi ponekad trebali “potegnuti” malo više.

Ovaj 31-godišnjak može se pohvaliti bogatom nogometnom karijerom, u kojoj je upisao i prvoligaške nastupe igrajući za Osijek i Split, ali i nastupe u prestižnom europskom klupskom natjecanju – Europa ligi. I onda, kada se očekivao još veći iskorak u nogometnom svijetu dogodila se teška ozljeda, a to je noćna mora svakog uspješnog sportaša.

MG 1152

-Da, 2010. godine teže sam se ozlijedio, riječ je o puknuću Ahilove tetive na jednoj od utakmica dok sam igrao za NK Osijek. Ta ozljeda uvelike je utjecala na moju karijeru, a i danas ponekad osjećam posljedice – kaže Ibriks.

POVRATAK KUĆI

Ipak, povratak u županijski nogomet nije mu teško pao. Prije dolaska u Suhopolje odradio je sezonu u Bušetini 1947., tad županijskom drugoligašu, a onda se odlučio vratiti u klub u kojem je napravio prve nogometne korake.

MG 1237

– Nije mi teško pao povratak u županijsku ligu jer me veselio povratak kući. Sretan sam što sam se vratio u svoj klub gdje sam počeo igrati nogomet. Igram s nekim igračima s kojima sam i započeo nogometnu karijeru, a posebno mi je drago što mogu pomoći suigračima u borbi za odlazak u viši rang natjecanja – nastavio je naš sugovornik.

S pravom nosi titulu jednog od ponajboljih igrača u Virovitičko-podravskoj županiji, ali “Ibrakadabra”, kako ga suigrači vole nazivati, to baš i ne voli isticati.

– Ne mislim za sebe da sam najbolji. Smatram da u našoj županiji ima jako dobrih igrača. Neki su od njih mladi i pred njima je tek prava nogometna karijera – istaknuo je I. Ibriks.

MG 1091

Za kraj pitali smo ga o njegovim nogometnim ambicijama u budućnosti.

– Iskreno, jednostavno više nemam nekih velikih ambicija što se tiče nogometa. Želim završiti karijeru u klubu u kojem sam potekao i možda danas-sutra mladim generacijama prenijeti dio svojeg nogometnog iskustva – skromno je zaključio Ibriks.

(www.icv.hr, ts, foto: arhiva)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content