Kako oživjeti skijalište u Rezovačkim Krčevinama u svakoj sezoni? Zna Skviki!

KAD NEMA SNIJEGA, MOĆI ĆE SE SKIJATI NA – TRAVI

Skviki je klub koji broji pedesetak aktivnih članova, od onih sa sedam, do onih koji imaju osamdesetak godina. Najiskusniji su Želimir Holer, Željko Đurđević i Damir Reder, koji savjetom i primjerom uvijek pomažu najmlađima. Klub se može pohvaliti nizom aktivnosti; nekoliko puta godišnje vikendom organiziraju odlaske na poznata austrijska skijališta, a sukladno vremenskim prilikama, kada je zima snježna, skija se i u Rezovačkim Krčevinama.

Već u prosincu planiran je prvi odlazak na jedno od skijališta u Austriji, a odlaske planiraju ponavljati sve do ožujka. Inače, Skviki je jadan od rijetkih klubova u gradu koji ima svoj kombi pa ga, uz skijaše, koriste i članovi nekoliko sportskih klubova u gradu.

DSC 0027 1 Custom
foto: C. Kolić

– Prošle godine iskoristili smo dužu snježnu sezonu u našem gradu te smo na skijalištu u Rezovačkim Krčevinama organizirali utrku u slalomu na kojoj je sudjelovalo preko 70 djece. Ako nam vremenske prilike budu naklonjene, utrku ćemo organizirati i ove sezone – zadovoljan ostvarenim bio je predsjednik kluba Ivan Ključec.

U cilju omasovljenja skijaškog sporta, a sukladno vremenskim prilikama, organizirat će se i škola skijanja. No ne samo za zimu, nego i tijekom cijele godine. Skviki, naime, zna kako iskoristiti priliku pa je ove godine nabavio četiri para skija od plastike za skijanje – na travi. To bi trebao biti temelj za ozbiljne projekte.

-Planiramo aplicirati projekte na natječaje za fondove Europske unije za ruralni razvoj, kako bismo skijanjem na travi u ljetnoj sezoni oživjeli skijalište u Rezovačkim Krčevinama. Time bismo bitno obogatili turističku ponudu našeg grada – naglasio je predsjednik Skvikija Ivan Ključec.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content