KOŠARKAŠI ČAČINAČKE MLADOSTI I DALJE BEZ PORAZA Krmpotić: “Okupili smo ponovno jaku momčad”

Košarkaši Mladosti iz Čačinaca i ove su sezone jedna od ponajboljih momčadi 3. Hrvatske košarkaške lige Istok, a to su potvrdili i u prva tri kola u kojima su nastupili upisavši sve tri pobjede.

Posebno vrijedna bila je ona u 4. kolu kada su u derbiju svladali Beli Manastir s “visokih” +35. Konačan rezultat bio je 92:57 (21:14, 29:17, 26:15, 16:11), a koševe za Mladost su postigli Luka Jerbić 8, Jakov Radočaj 5, Miroslav Njirati 6, Marin Milak 6, Adriano Jukić 22, Ivan Nekić 8, Domagoj Grundler 5, Simon Matišić 10, Vlado Cingel 6 i Mario Jukić 16, dok su Alen Lukić i Ivan Šimatović ostali bez učinka.

Škola košarke košarkašica KK Mladost Čačinci Custom
foto: facebook, KK Mladost Čačinci

-Okupili smo ponovno jaku momčad. Svi su ostali od prošle godine, a vratila su nam se braća Adriano i Mario Jukić i imamo roster koji ima samo jedan cilj, a to je naslov prvaka. Iako, glavni cilj ove momčadi je biti uzor mladim košarkašima kojih imamo jako puno u školi košarke, a moram naglasiti da je i u školi i u seniorskoj momčadi fond igrača sav iz našeg domaćeg “bazena”, dakle to su dečki iz Čačinaca, Orahovice i Slatine. Isto tako, radimo i s preko 30 djevojčica u školi košarke na što smo posebno ponosni i tu dolazimo do glavnog cilja Košarkaškog kluba Mladost, a to je popularizacija košarke na ovim prostorima i želja da ovaj sport ponovno bude na visokim i zasluženim granama kao nekada – istaknuo je predsjednik KK Mladost Čačinci Mario Krmpotić.

Također, za djevojčice je klub u fazi organizacije županijske lige jer i one “moraju” osjetiti ritam natjecanja.

Predsjednik KK Mladost Čačinci Mario Krmpotić Custom
Predsjednik Mario Krmpotić // foto: facebook, KK Mladost Čačinci

-Seniorska liga je izrazito malobrojna, broji samo pet klubova, evo mi smo završili 4. kolo uz to da smo jedno bili slobodni. Ništa veća nije niti 2. Hrvatska košarkaška liga, no to je problem s kojim se hrvatska košarka već dugo bori. Mi radimo svoje, trudimo se, ulažemo i radimo za košarku ovog područja sve što možemo – zaključio je M. Krmpotić.

U sklopu 5. kola, Mladost će 1. prosinca gostovati kod fenjeraša lige, momčadi Valpova gdje je za očekivati novu pobjedu i učvršćivanje vodeće pozicije.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content