LAVICE SLAVILE U KOPRIVNICI Medvjedić Lino nije mogao zaustaviti raspucane Niku Deskar i Tamaru Hudoletnjak

Nakon što je osiguravanjem proljeća u Europi zagrebački Dinamo prekinuo gotovo polustoljetni niz neuspjeha, nešto slično u petak navečer su napravile i rukometašice Tvin Virovitice. Godinama je gostovanje seniorske ekipe u podravskoj metropoli bilo sinonim za neuspjeh, neovisno, radi li se o prvoj ili drugoj ligi. Virovitičanke su uvijek prijetile, ali nije bilo rezultatskog uspjeha. Domaće su često bile pojačane igračicama iz prve ekipe, koje su znale biti nepremostiva prepreka. Ovog puta Podravkina trenerica, proslavljena Snježana Petika, nije posegnula za kadrom iz rostera prve ekipe.

IMG 9127 Custom

Na samom početku utakmice domaće igračice su povele 4:0. Trenerica Zdenka Premužić pozvala je minutu odmora, kako bi probudila Virovitičanke. U igru ulaze iskusne Tanja Đud i Andrijana Miklić te u idućih desetak minuta stvari se mijenjaju. Tamara Hudoletnjak se oslobodila pritiska domaće obrane, a razigrala se i Nika Deskar. U posljednjih desetak minuta Lavice preuzimaju kontrolu rezultata i na odmor odlaze s četiri zgoditka prednosti (16:12).

IMG 9130 Custom

U drugom dijelu domaće se malo bude i u jednom trenutku smanjuju zaostatak na dva zgoditka (15:17). To je bio samo poticaj za gošće da serijom 7:0 naprave nedostižnu prednost i potvrde pobjedu. Do kraja utakmice prednost Virovitičanki u nekoliko navrata narasla je na +11. Konačni rezultat bio je 30:20. Na kraju se predsjedniku Branku Krušelju brk nasmiješio Nakon niza godina osvojeni su bodovi u Koprivnici.

IMG 9161 Custom

Sve igračice su sudjelovale u pobjedi, nad ekipom Podravke II. Lino, a posebno su se istakle Nika Deskar s dvanaest i Tamara Hudoletnjak s jedanaest zgoditaka u napadu te Tanja Đud i Andrijana Miklić u obrani. Iva Blažević na vratima je sakupila trinaest obrana.

IMG 9169 Custom

Tvin Virovitica: Devald 0+1, Hrvoić 3, Jezerčić 1, Veršec, Đud, Hudoletnjak 11 (2), Maja Biuk, Blažević 13+0, Medved 1, Zupčić 1, Stjepanović, Prpić, Deskar 12 81), Oštrić, Miklić 1 i Iva Biuk 1+0.trenerica Zdenka Premužić.
Sedmerci: 4 (3),
Isključenja : 10 minuta (Hrvoić, Veršec, Đud, Zupčić i Oštrić po dvije minute). (www.icv.hr, mš)

IMG 9174 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content