MARATON VIROVITICA-VUKOVAR Branitelji, policija i biciklisti odaju počast žrtvama Grada heroja

Jutros (subota) u 7 sati krenuo je biciklistički maraton Virovitica-Vukovar. Održava se povodom obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar i žrtvu koju su njegovi stanovnici i hrabri hrvatski branitelji podnijeli tijekom okupacije te stravičnih događaja poslije pada Grada heroja.maraton2

Organiziraju ga Zajednica udruga i članova HVIDRA-e Virovitičko-podravske županije i Policijska uprava virovitičko-podravska. Biciklisti su na put dug 163 kilometra krenuli nakon nakon odavanja počasti, paljenjem lampiona, svim stradalim policajcima u Domovinskom ratu kod Spomen obilježja ispred PU virovitičko-podravske u Virovitici.

PROMICATI ISTINU O DOMOVINSKOM RATU

– Cilj ovog biciklističkog maratona, dugog 163 kilometra, je promicanje istine o Domovinskom ratu, ali i edukacija mladih, jer u maratonu, osim braniteljske populacije i policije, sudjeluju i članovi biciklističkih klubova iz Virovitice, Slatine i Orahovice.

Krenuli smo jutros u 7 sati iz Virovitice, stali smo u Slatini gdje smo odali počast poginulim hrvatskim braniteljima kod Spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade. U Čađavici nas je dočekao načelnik Mirko Rončević, okrijepili smo se nakratko i nastavljamo dalje, do Vukovara.

maraton11

Planiramo se zaustaviti u Donjem Miholjcu, Valpovu i Osijeku. Dolazak u Vukovar planiramo za oko 16 sati, gdje ćemo obići Ovčaru, vukovarsko groblje i bolnicu, a potom se vraćamo kući – rekao nam je predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš na putu za Vukovar.

maraton4

Načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević kaže kako mu je drago što je maraton okupio sve generacije i što u njemu, uz branitelje, vojnike i policiju sudjeluju i djeca branitelja, biciklisti, svi oni koji žele na ovaj način dati do znanja da Vukovar nije zaboravljen.

-Ovim maratonom odajemo posebnu počast Vukovaru i svim njegovim žrtvama koje su se upisale u povijest. Nikada neće biti zaboravljene – poručio je S. Knežević.

maraton18

Na startu biciklističkog maratona u Virovitici sudionike, njih 27, ispratili su pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić i zamjenik virovitičko-podravskog župana Darko Žužak, poželjevši im sreću na putovanju. (www.icv.hr, adf, foto: A. D. Fišli, N. Margaretić, M. Koren)

[g-gallery gid=”491374″][g-gallery gid=”491476″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content