MIKLEUŠ Zasvijetlio trometarski vukovarski toranj, sjetili se i “palčića”, koji danas slave svoj dan

Društvo Naša djeca Mikleuš uz pokroviteljstvo Općine, organiziralo je sjećanje na Grad heroj Vukovar. Djeca i članovi Društva u kasnim su poslijepodnevnim satima pustila 27 balona, u znak sjećanja na godine protekle od strahota u Vukovaru.

Uz mještane Mikleuša zajedno su potom pošli u dvorište župne crkve u Milkleušu, gdje je na ideju Društva Naša djeca od platna napravljen trometarski vukovarski vodotoranj s hrvatskim barjakom na vrhu.

Unutar tornja postavljeno je svjetlo koje će za Vukovar svjetliti cijelu noć. Prizor je to koji ostavlja bez daha. Ispred natpisa ”Svi smo mi Vukovar” fotografirali su se svi koji su doprinijeli obilježavanju Dana sjećanja na Vukovar.

mik7

-Ovo su doista teški dani, dani kada suze same padaju za sve žrtve Vukovara, za sve poginule hrvatske branitelje. Iznimno sam ponosan na ovo naše sjajno Društvo, ekipu koja je uvijek prepuna ideja. Akcija za Vukovar je uistinu nešto prekrasno i dirljivo. Uz sve ove sadržaje, zapalili smo i lampione ispred zgrade Općine za žrtve našeg Vukovara – rekao je načelnik općine Mikleuš Milan Dundović.

Društvo Naša djeca Mikleuš Dane sjećanja na Vukovar i sadržaje spojili su i sa Svjetskim danom prijevremeno rođene djece.

mik2

-U zgradi Općine organizirali smo druženje za djecu, roditelje i obitelj uz keksiće i čaj, a potom i puštanje u zrak ljubičastih balona u čast najmanjim herojima koji su se izborili ili se još uvijek bore u najvećoj bitci, za vlastiti život. Paralelno smo odlučili da će to biti 27 balona koji će simbolizirati i broj godina od stradavanja Grada Heroja, Vukovara – rekla je predsjednica DND-a Mikleuš Ines Delić. (www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”491581″]

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content