Mislili ste da je nemoguće jesti domaće jagode i maline u studenom? Ni mi ne možemo vjerovati

Da nam je netko prije nekoliko mjeseci rekao da je moguće jesti domaće jagode u studenom, slatko bismo se nasmijali. Studeni je ipak studeni – hladan i polako nas vodi k zimi, snijegu i minusima. No, ova nas je godina poprilično iznenadila, umjesto u hladnoj jeseni mi uživamo u proljetnim temperaturama. Očekivano, biljke su “zbunjene” kao i mi, a neke od njih su rodile. Naš meteorolog Kristijan Paljar danas (petak) je zavirio u svoju “bašću” i zatekao pravo proljetno ozračje. Ubrao je i uživao u okusu malina, jagoda i smokvi. Svoj, za ovo doba godine, nevjerojatan ulov fotografirao je kako bismo i mi, barem na fotografijama, vidjeli da je i to ipak moguće.

45347555 733695597014351 1245049571013296128 n

Kako kaže, čini se da nas ovakvo vrijeme neće ubrzo napustiti.

– U naredna tri tjedna ne očekuje se značajnije zahladnjenje. Temperature zraka će i dalje biti iznadprosječne, a na vidiku i dalje nema obilnijih jesenskih kiša. Nakon sušnog listopada, vjerojatno je da će i prva polovica studenog biti sušna – rekao nam je Kristijan, dodajući kako je listopad bio čak tri stupnja topliji u odnosu na višegodišnji prosjek. – Temperature su više odgovarale rujanskim nego listopadskim – ističe Kristijan.

Jedno je sigurno, ako se ovakvo toplo vrijeme i dalje nastavi, uskoro bismo i mi mogli posjetiti Kikija i uživati u ukusnim jagodama i malinama. (www.icv.hr, ml; foto: K. Paljar)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content