NESTVARNA POBJEDA DJEČAKA A VIRO VIROVITICE Slavija “ispraćena” sa 27:0, dječaci B “polovični”, kadeti poraženi

Pored seniora i velikog subotnjeg derbija, proteklog vikenda bile su aktivne i ekipe Škole rukometa RK Viro Virovitica.

Dječaci A su tako u subotu gostovali s dvije ekipe u Slavonskom Brodu gdje se igrao 4. krug 1. HRLDA Istok. Unatoč ranom početku utakmica već u 9 sati, igrači trenera Marka Crljenića nisu se previše uspavali, te su ostvarili tri od moguće četiri pobjede. Ekipa Viro Virovitice I pobijedila je u oba susreta. Prvo ekipu domaćina RK Brod 29:16, a zatim i vršnjake iz Slavije Staro Petrovo Selo sa gotovo nestvarnih 27:0.

Ekipa RK Viro Virovitica II je u svojim susretima poražena od Brođana 5:18, ali su zato bodove ubilježili u susretu sa Slavijom pobijedivši rezultatom 21:7. Sa novim bodovima ekipa Viro Virovitica I je u samom vrhu tablice sa svega dva boda zaostatka za vodećom Požegom, dok se druga ekipa drži zlatne sredine, te se nalazi na 13. mjestu od 20 ekipa koliko ih se natječe u 1. HRLDA Istok.

Ekipa trenera Luke Poljaka, dječaci B, odigrala je proteklog vikenda susrete 5. kruga 1. HRLDB Istok, te ostvarila polovičan uspjeh. Ubilježili su po jednu pobjedu i poraz, ali i pokazali solidnu igru. U prvom susretu bili su bolji od ekipe Đakova rezultatom 10:6. U izjednačenoj utakmici pobjednik je odlučen na kraju i početkom drugog dijela kada mladi Virovitičani postižu šest, a primaju samo dva pogotka. U domaćoj ekipi najviše pogodaka postigao je Jakov Blažević (4). Drugu utakmicu odigrali su sa ekipom RK Ivan Mikanovci. Od početka je bilo vidljivo da su gosti trenutno puno bolja ekipa što je bilo jasno i nakon prvog poluvremena i rezultata 8:1 za goste. U drugom dijelu ipak bolja igra virovitičkih dječaka, iako su na kraju gosti uvjerljivo pobijedili 18:6. Ponovno najbolji strijelac kod Virovitičana bio je Jakov Blažević sa tri postignuta gola.

Kadetska ekipa u nedjelju odigrala je 3. krug 1. HKRL. Nažalost, niti ovaj put nisu uspjeli doći do prvih bodova iako su imali prilike. Najbolja prilika bila je u prvom susretu sa ekipom RK Metković Mehanika. Nakon prvog poluvremena koje su gosti dobili rezultatom 14:10, u drugom dijelu Virovitičani u nekoliko navrata dolaze do izjednačenja (17:17, 18:18). U samoj završnici Metkovci ponovno dolaze u vodstvo 23:20, da bi igrači trenera Prebega do zadnje minute izjednačili na 23:23. U zadnjoj minuti gosti su ponovno u vodstvu 24:23, zadnji napad lopta je u rukama Virovitičana međutim pokušaj da se izbore barem za bod nije bio uspješan. Gosti pobjedom 24:23 bodove odnose na jug Hrvatske. Najučinkovitiji kod domaćina bili su Đeri sa sedam, te Moslavac i Oršulić sa četiri postignuta gola.

U drugom susretu sa ekipom Ribola Kaštela nije bilo takve neizvjesnosti. Kaštelani su već nakon prvih 30 minuta imali uvjerljivo vodstvo 14:7 koje su bez već većih problema zadržali do kraja utakmice i konačnog rezultata 26:20. Jedini raspoloženi kod domaćina bio je Tima Čevelak sa šest zgoditaka.

(www.icv.hr, sž)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content