NOMINACIJE HRVATSKOG GLUMIŠTA Draško Zidar za najboljeg glavnog glumca, Sara Lustig za najbolju glumicu i Kaštanka za najbolju predstavu

Draško Zidar i Sara Lustig, članovi Kazališta Virovitica, te Kaštanka, predstava nastala u koprodukciji Kazališta Virovitica i Kazališta Lutaka Zadar, nominirani su za nagrade Hrvatskog glumišta za 2018. godinu.

Naime, objavljene su nominacije Hrvatskog društva dramskih umjetnika za predstave i izuzetna umjetnička ostvarenja. Tako je u kategoriji „Najbolja glavna muška uloga“, nominiran Draško Zidar za ulogu Sladeka u predstavi “Audijencija” Vaclava Havela u režiji Dražena Ferenčine i produkciji Kazališta Virovitica.

U kategoriji Za najbolju lutkarsku predstavu ili predstavu za djecu i mlade, nominirana je „Kaštanka“ Antona Pavloviča Čehova u režiji Vjere Vidov i koprodukciji Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar, te za najbolju žensku ulogu, Sara Lustig za ulogu u Kaštanki.
U posljednjih deset godina, nominirani za Nagradu Hrvatskog glumišta iz Kazališta Virovitica još su bili: Antun Vrbenski, Igoru Golub, Draško Zidar, Goran Koši, Dražen Ferenčina, Vlado Kerošević, kao i predstava Mali princ. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content