NOVA INFORMATIČKA OPREMA Četiri srednje škole od Županije dobile 30 laptopa i četiri televizijska prijemnika

Četiri srednje škole s područja županije danas (utorak) su od Virovitičko-podravske županije dobile informatičku opremu. Riječ je o 30 laptopa i 4 televizijska prijemnika ukupne vrijednosti 106.810 kuna koje je župan Igor Andrović darovao Tehničkoj školi Virovitica, Industrijsko-obrtničkoj školi Virovitica, Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina i Srednjoj školi Stjepana Sulimanca Pitomača. Opremu su preuzeli ravnatelji Ivan Kućan, Vladimir Raider, Mladen Graovac i Josip Ivoš, a prema riječima župana, ova oprema predstavlja kontinuitet brige i skrbi i ulaganja za bolju tehničku i informatičku opremljenost škola, koja pak čini jedan od važnih preduvjeta kvalitetnog rada i implementacije nastavnog plana i programa učitelja i učenika.

IMG 20181127 090408 Medium

– Kao i prošle godine, odlučili smo školama darovati informatičku opremu. Ovo je samo nastavak ulaganja u naše škole, a ove godine smo uložili i oko 116 tisuća kuna u interaktivne ploče i mozaBook softvere za naše osnovne škole – rekao je župan Andrović.

Očekivano, ravnatelji srednjih škola s oduševljenjem su prihvatili darovanu opremu.
– Hvala županu Igoru Androviću što je prepoznao potrebe škola da se stalno opremaju i moderniziraju. Ovo je već druga godina za redom da smo dobili dar za Sv. Nikolu – s osmjehom je rekao ravnatelj Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače, Josip Ivoš, dodavši kako se na ovaj način školama omogućava kvalitetan rad što se vidi na rezultatima koje postižu učenici.

IMG 20181127 090741 Medium

Svojih deset laptopa Tehnička škola Virovitica postavit će u novi praktikum pripremljen za održavanje nastave novog smjera – Tehničar za mehatroniku kojeg je Tehnička škola uvela ove školske godine.
– S pomoću računala koje smo dobili program će biti realiziran u potpunosti, a ne moram ni pričati koliko će novi laptopi značiti učenicima i olakšati im učenje i praćenje nastave – rekao je ravnatelj virovitičke Tehničke škole Ivan Kučan.

IMG 20181127 090701 Medium

Važnost opremanja škola istaknula je i županijska pročelnica za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu.
– Kroz informatičku i didaktičku opremu pripremili smo naše škole za sljedeću školsku godinu koja će donijeti niz novih promjena u sustavu školstva. Riječ je o primjeni novih kurikuluma i novog načina rada u nastavi – rekla je pročelnica Šerepac. (www.icv.hr, ml; foto: M.Lukačić)

IMG 20181127 090725 2 Medium

IMG 20181127 090713 1 Medium

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content