NOVA ŠKOLA U proljeće kreće izgradnja Područne škole u Čemernici

Školska godina 2018./2019. na području grada Virovitice u znaku je ulaganja u odgojno obrazovne ustanove. Trenutno su u tijeku radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić i zgrada 2, 3 i 4 Dječjeg vrtića Cvrčak, a u punom su jeku i radovi na novom Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i trodijelnoj školskoj sportskoj dvorani.

Ulaganje u školstvo nastavlja se i dalje. Naime, Gradu Virovitici stigla je suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja za izgradnju nove Područne škole u Čemernici. Pregledom idejnog projekta, Ministarstvo je utvrdilo da je izrađen u skladu s normativima prostora i opreme osnovnih škola. Izgradnjom nove škole omogućit će se odvijanje nastave za 4 razredna odjela u dvije smjene.

Nakon dobivane suglasnosti, Grad Virovitica kreće u izradu glavnog projekta, potom slijedi ishođenje građevinske dozvole, a sam početak radova očekuje se u proljeće sljedeće godine.

– Naši najmlađi su naša budućnost i uvijek nas posebno vesele projekti kojima stvaramo kvalitetnije uvjete za djecu. Osim nove Područne škole u Čemernici, u planu je i gradnja nove Glazbene škole Jan Vlašimsky gdje će, uz učionice te prostorije za nastavnike i stručne suradnike biti i brojni drugi sadržaji, rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content