Održana svečana sjednica Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu

U Zagrebu je, 21. studenog, održana svečana sjednica Hrvatske gospodarske komore, kojom je obilježena 166. obljetnica osnutka.

Već tradicionalno, na sjednici su dodijeljene nagrade “Zlatna kuna”, najboljim hrvatskim tvrtkama i pojedincima.

Svečanosti obilježavanja 166. obljetnice prisustvovali su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Branko Bačić, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i niz ostalih predstavnika gospodarskog i političkog života RH, diplomatskog kora i predstavnici Hrvatske gospodarske komore – županijskih komora.

IMG 9045ce200cb6130b8768344e53fbdaa6 V Custom
foto: HGK-Županijska komora Virovitica

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović je naglasio da moramo biti kreatori promjena, a ne pasivni promatrači, jer je digitalno doba već bitno promijenilo našu komunikaciju, poslovanje i živote uopće, stoga je potrebno orijentirati se na nove tehnologije i inovacije, te će o svima nama i prihvaćanju promjena, ovisiti i naša pozicija.

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović zahvalila je Hrvatskoj gospodarskoj komori na organizaciji svečanosti, a osobito na suradnji s njenim Uredom, posebno po pitanju gospodarske diplomacije, organizacije poslovnih izaslanstava i međunarodnih gospodarskih foruma.

IMG a39689ba20be9727fef93891d0d13865 V Custom
foto: HGK-Županijska komora Virovitica

Naglasila da je ovo važan događaj, jer se izražava zahvalnost onima na kojima počiva gospodarska budućnost zemlje, a prikazuje se nova Hrvatska u kojoj se rad i uspjeh priznaju i nagrađuju, što je rezultat kreativnosti, inovativnosti, napornog rada i stručnosti, a što su vrijednosti koje su utkane duboko u tkivo hrvatskog naroda.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković čestitao je u ime Vlade svim dobitnicima i naglasio je da su ovakve prigode trenutak kada treba kazati da gospodarstvenici pokazuju izvrsnost u svom poslovanju i time ostvaruju sjajne rezultate za svoje kompanije, ali i za zemlju u cjelini.

-Upravo na tragu potpore njima baziramo mjere Vlade koje im trebaju olakšati život. Samo tako možemo osigurati trajni i održivi gospodarski rast i ići ukorak s osloncima industrije 4.0, a to su inovacije i konkurentnost” – izjavio je Plenković.

Pohvalio je Hrvatsku gospodarsku komoru na sadržajnosti i njenim aktivnostima, kao i na suradnji s Vladom RH i resornim ministarstvima.

IMG 382675cc6d5cf2376c25b94708f989f2 V Custom
foto: HGK-Županijska komora Virovitica

Zlatna kuna se od 1993. dodjeljuje za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskome gospodarstvu u cjelini. Lista nominacija temelji se na izračunu utvrđenih pokazatelja, a primjereno se vrednuje i ukupni poslovni imidž trgovačkih društava, njihov utjecaj na razvoj djelatnosti kojoj pripadaju, kao i doprinos razvoju hrvatskoga gospodarstva u cjelini.

Nagrada Zlatna kuna dodijeljena je u kategorijama: Malo trgovačko društvo, Srednje trgovačko društvo, Veliko trgovačko društvo, Banka, Društvo za osiguranje, Inovacija, Životno djelo, u kategoriji Post startup, te priznanje za promicanje gospodarstva.

Iz Virovitičko-podravske županije na svečanoj sjednici prisustvovali su župan Igor Andrović, a iz HGK – Županijske komore Virovitica predsjednik Ivan Slamić i direktor Milan Vanđura.

(HGK-Županijska komora Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content