Općini Čađavica pozitivno ocijenjen projekt za izgradnju dječjeg vrtića

Općini Čađavica pozitivno je ocijenjen projekt za podmjeru 7.4. ”Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti, te povezanu infrastrukturu” – provedba tipa operacije 7.4.1. ”Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti, te povezanu infrastrukturu”, sektor dječji vrtići.

Temeljem kriterija odabira korisnik Općina Čađavica ostvaruje 93 boda i intenzitet potpore u visini od 100% za ulaganje. Procijenjeni iznos potpore je 7.347.860 kuna, a utvrđen je sukladno planu nabave.

Ovom Odlukom Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju utvrdila je prihvatljivost korisnika Općinu Čađavica i projekta, broj bodova dodijeljen na temelju kriterija odabira, intenzitet potpore i procijenjeni iznos potpore, uzimajući u obzir kriterije i uvjete koji se provjeravaju tijekom administrativne kontrole prvog dijela zahtjeva za potporu.

Nakon formiranja rang liste zahtjeva za potporu i završene administrativne kontrole prvog dijela zahtjeva za potporu, utvrđeno je da korisnik Općina Čađavica ispunjava sve propisane uvjete za donošenje ove Odluke sukladno odredbama propisanim Pravilnikom o provedbi mjere 7 ”Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Ovom Odlukom napravljen je prvi, ali veliki korak za skoru izgradnju dječjeg vrtića u Čađavici. Projekt je izradila županijska Razvojna agencija Vidra.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content