Predstavnici slatinske i županijske HVIDRA-e odali počast poginulim suborcima Josipu Grahovcu i Zoranu Baliću

Nakon avionskog napada tzv. JNA 28. listopada 1991. godine koji je prošao s velikom materijalnom štetom, ali na sreću bez ljudskih žrtava, uslijedio je novi, opasniji zračni napad 2. studenoga 1991. kada su nedaleko slatinske srednje škole poginuli Josip Grahovac i Zoran Balić.

Tom prigodom danas (petak), na dan pogibije, predstavnici slatinske i županijske HVIDRA-e, predvođeni predsjednicima Ilijom Nikolićem i Matom Bubašem, odali su počast poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem upaljenih lampiona i molitvom, kod spomen obilježja nedaleko njihove pogibije.

45206616 2475883999304816 4807531931509981184 n Custom

– Već sam u nekoliko prigoda naglašavao kako niti jedan poginuli hrvatski branitelj neće biti zaboravljen i da ćemo svakom od naših suboraca, koji više nisu među nama, dostojanstveno odati počast. Danas smo se našli ovdje kod spomenika Josipu Grahovcu i Zoranu Baliću kako bi im odali dužnu počast, jer oni su za slobodu Hrvatske dali ono najvrjednije, svoj život i za to im hvala i neka im je vječna slava – istaknuo je prigodom polaganja lampiona predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDRA-e Virovitčko-podravske županije i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ, Mato Bubaš.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content