Produženi boravak u Brlićima i Nazorima u planu od početka sljedeće kalendarske godine

Suvremeni način života sve većem broju roditelja nameće potrebu zbrinjavanja djeteta mlađe školske dobi koje nakon redovne nastave odlazi kući i bez nadzora provodi vrijeme do dolaska roditelja. Stoga Grad Virovitica planira uvesti još jedan novitet u odgojno-obrazovni program, a riječ je o produženom boravku.

– Osnovne škole Vladimir Nazor i Ivane Brlić-Mažuranić, kojima je osnivač Grad Virovitica, provele su anketu o zainteresiranosti roditelja učenika od prvog do četvrtog razreda za organizaciju produženog boravka. Škole imaju tehničke preduvjete, odnosno slobodnu učionicu za provedbu produženog boravka, kao i mogućnost spremanja obroka za korisnike, odnosno učenike u boravku, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin dodavši kako će produženi boravak donijeti i nova radna mjesta. Naime, prema trenutno iskazanim potrebama u svakoj će se školi zaposliti po dva učitelja/ice razredne nastave.

Rezultati ankete pokazuju da je ukupan broj zainteresiranih učenika za organizaciju produženog boravka u Osnovnoj školi Vladimir Nazor Virovitica 41 učenik, od toga 21 učenik prvog i drugog razreda te 20 učenika trećeg i četvrtog razreda. U Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić za organizaciju produženog boravka zainteresirano je ukupno 36 učenika, od toga 22 učenika iz putničke smjene te 14 učenika gradske smjene.

Cijena produženog boravka je oko 1.000,00 kuna mjesečno po učeniku, s time što ga Grad Virovitica planira sufinancirati sa 60 posto.

Program produženog boravka je u izradi, a u planu je, po dobivanju suglasnosti nadležnog Ministarstva, da krene početkom sljedeće kalendarske godine. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content