PROJEKT BEE2BE Mališani uz pomoć učenika Strukovne škole pripremili više od 40 kg ukusnih kolača na bazi meda

U sklopu provedbe projekta Bee2Be, u organizaciji Razvojne agencije VTA kao partnera na projektu, organizirana je radionica za djecu na kojoj su izrađivane razne slastice od meda. Radionica je održana u Strukovnoj školi Virovitica pod mentorstvom profesorice Melite Balenović, a sudjelovala su djeca Hrvatskog vrtića, osnovne škole, gimnazije i učeničkog doma Miroslav Krleža iz Pečuha te učenici osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica.

Rezultat radionice je više od 40 kilograma kolača koje su učenici izradili i ukrasili uz svesrdnu pomoć učenika Strukovne škole.

IMG 20181113 111854
Foto: virovitica.hr

Projekt „Bee2Be“ prijavljen je i odobren na prvom pozivu za dostavu projektnih prijedloga Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. U implementaciji je od 1. lipnja 2017. godine i traje do 31. siječnja 2019. godine. Projekt je vrijedan 252.314 eura, a stopa sufinanciranja Europske unije je 85 posto. Nositelj je Grad Virovitica, a provodi se u partnerstvu sa Županijom Baranya, Turističkom zajednicom grada Virovitice te Razvojnom agencijom VTA.

Inače, tema cijelog projekta je razvoj pčelarstva te doprinos razvoju turizma kroz razvoj pčelarstva, a odabrana je s obzirom na to da je naša županija poznata po proizvodnji meda te se na ovaj način promoviraju med i proizvodi na bazi meda. (virovitica.hr, vta.hr)

IMG 20181113 111659
Foto: virovitica.hr

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content