PU VPŽ u OŠ Voćin provela Program preventivno-proaktivnih aktivnosti, održana debata i malonogometni turnir

U srijedu, 31. listopada u Osnovnoj školi Voćin, proveden je Program preventivnih i proaktivnih aktivnosti policije usmjerenih na poboljšanje stanja sigurnosti na području PU virovitičko-podravske.

Program je započeo uvodnim govorom nastavnice Martine Vukičević, nakon čega je slijedila tribina s debatom – rješavanje konflikata u kojoj su sudjelovali učenici 8. razreda. U vrlo zanimljivoj debati, dvije grupe učenika, iznosile su svoje argumente za rješavanje nasilja mirnim putem, odnosno nasilnim putem. Nakon provedene debate, oformljeni sud pomno je pratio izlaganja učenika te je presudio u korist ekipe koja se borila za rješavanje konflikata nenasilnim putem.

Prevencija Voćin 2 2018
Foto: viroviticko-podravska.policija.hr

Nekoliko dana prije provedene debate, psihologinja škole Mirjana Oužecki, organizirala je interaktivnu radionicu za učenike 7. i 8. razreda o prevenciji nasilja putem interneta.

Nakon završene debate, slijedio je drugi dio preventivnog programa „Sportom protiv nasilja i ovisnosti“, odnosno malonogometni turnir u kojoj su sudjelovale tri malonogometne ekipe i to: ekipa policije iz Slatine, učenici iz OŠ Voćin te djelatnici Općine Voćin i učitelji iz OŠ Voćin.

Prevencija Voćin 6 2018
Foto: viroviticko-podravska.policija.hr

U zanimljivim utakmicama u kojima su igrali svatko sa svakim, prvo mjesto osvojili su učitelji s djelatnicima Općine Voćin, drugi su bili policajci iz Slatine, dok su treći bili učenici.

U predvorju škole, bili su izloženi crtani radovi učenika razredne nastave i posebnog odjela na temu „Stop nasilju“ te „Sigurno korištenje interneta i društvenih mreža“. (viroviticko-podravska.policija.hr)

[g-gallery gid=”488909″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content