RADOVI PRIVEDENI KRAJU U zgradu 2 Dječjeg vrtića „Cvrčak“ uloženo 3,5 milijuna kuna

Tvrtka Domogradnja d.o.o privela je kraju radove na energetskoj obnovi zgrade 2 Dječjeg vrtića Cvrčak, a primopredaja radova investitoru – Dječjem vrtiću, uz nazočnost nadzornog inženjera, tvrtke Jurcon projekt d.o.o., izvršit će se 28. studenog.

Zahvaljujući sredstvima Europske unije, zgrada 2 dobila je novo ruho, a očekivane uštede u potrošnji toplinske energije su 66,34% na godišnjoj razini. Također, očekuje se smanjenje godišnje emisije CO2 za 73,51%. Samim time osigurat će se i optimalni uvjeti za siguran boravak djece i odraslih u vrtiću. Inače, izgled vanjske fasade osmišljen je u suradnji s Kreativnom udrugom Unikat.

Vrijednost projekta energetske obnove je 2.905.096,96 kuna, od čega se 61,07 posto financira europskim sredstvima, a razliku podmiruje osnivač – Grad Virovitica.

Osim energetske obnove, u zgradi 2 uloženo je i u poboljšanje materijalnih uvjeta. Naime, Ministarstvo za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku odobrilo je Gradu Virovitici i virovitičkom Dječjem vrtiću 650.000,00 kuna za ličenje, sanaciju prostora za pripremu hrane te instalaciju vodovoda.

Oba projekta za sufinanciranje je prijavila Razvojna agencija VTA. (virovitica.hr)

[g-gallery gid=”492237″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content