RADOVI U TIJEKU Asfaltira se cesta kojom će se kvalitetnije povezati Špišić Bukovica i Vukosavljevica

Sredstvima Županijske uprave za ceste VPŽ i Općine Špišić Bukovice, u tijeku je asfaltiranje ceste koja povezuje dva naselja, Špišić Bukovicu i Vukosavljevicu. Navedena dionica bila je nedostatne širine i nesuvremenog cestovnog zastora, te se rekonstrukcijom proširila na 5,0 m asfaltnog kolnika sa 0,50m bankina sa svake strane.

U sklopu radova uredila se i odvodnja kritičnih dijelova okolnog terena, te su izvedena dva nova propusta i taložnica, kojom će se oborinska voda sa sporednog puta prikupiti i cijevnim propustom ispustiti niz pokos predmetne ceste kako bi se spriječilo taloženje nanosa (pijeska i zemlje) na asfaltnoj konstrukciji. Isto tako izuzetno nesigurna krivina na sredini trase duljine cca. 300 m je korigirana i ublažena, te je navedena dionica time postala sigurnija za korisnike.

IMG 4850 Custom
foto: K. Toplak

Novo izvedena kolnička konstrukcija duljine je 2.400 m, te već spomenute širine od 5,0 m s pripadajućim bankinama od 0,50 m sa svake strane. Ista će biti nakon završetka asfalterskih radova obilježena vertikalnom i horizontalnom prometnom signalizacijom.

IMG 4861 Custom
foto: K. Toplak

Ugovorena vrijednost investicije iznosi 2.800.000 kuna, te su potrebna sredstva za nju zajednički osigurale Županijska uprava za ceste Virovitičko-podravske županije, te Općina Špišić Bukovica. Radovi na predmetnoj dionici započeli su u rujnu, dok se potpuni završetak radova očekuje sredinom prosinca ove godine.

(www.vpz.hr, bp)

IMG 4858 Custom
foto: K. Toplak

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content