RUKOMET SE “VRATIO” U VIROVITICU Prepuna dvorana u fantastičnom derbiju protiv Bjelovara

Derbi susret 1. HRL Sjever opravdao je očekivanja. Prepuna dvorana, odlična i obostrano borbena utakmica dviju trenutno, vjerojatno najboljih ekipa prvoligaškog sjevera i na kraju, na žalost domaćina i velike većine gledatelja, pobjeda Bjelovara 30:28. I treba odmah reći zaslužena.

U bitnim trenutcima utakmice, kada se lomio rezultat, pokazao se onaj višak kvalitete koju gosti imaju u odnosu na virovitičku mladost. David Špiler, iskusni slovenski internacionalac i igrač sa gotovo 150 nastupa za slovensku reprezentaciju, odigrao je možda svoju najbolju ovosezonsku utakmicu. A zasigurno se može reći da je odigrao najbolje baš onda kad je to Bjelovaru trebalo. Na drugoj strani, u Viro Virovitici igrača tog iskustva i toga tipa nema, i to se može smatrati ključnim u večerašnjoj utakmici.

MG 9209

Domaćini su odlično ušli u utakmicu. Odlična obrana i učinkoviti Janjić i Vašarević dovode Virovitičane u vodstvo 7:4 što je bio znak gostujućem treneru Privšeku za minutom odmora. Nije izgledalo da je to posebno promjenilo situaciju na terenu. Sljedećih nekoliko minuta domaći “lavovi” i dalje drže prednost od gola ili dva, sve do izjednačenja 10:10 sredinom prvog poluvremena. Tada igrači Damira Vašarevića rade nekoliko pogrešaka, promašuju sedmerac i još nekoliko zicera, što iskusni gosti koriste i odlaze na 15:11 što je bio i rezultat poluvremena.

MG 9328

U drugom djelu Bjelovarci zahvaljujući Špileru, sigurnom izvođaču sedmeraca Kljaiću te Filipu Jurišiću drže relativno čvrstu prednost gostiju na 2 do 3 gola viška no, Virovitičani se ne predaju. Razigrao se u drugom djelu Luka Moslavac, sedmerce je uspješno izvodio Matko Crljenić i Virovitičani u nekoliko navrata dolaze na samo -1 (24:25, 25:26). No uvijek je nešto nedostajalo za potpuni preokret. Ponekad neka tehnička pogreška, ponekad obrana odličnog vratara Bjelovara Karabatića, dok je Bjelovar, kako je već spomenuto, u ključnim trenucima asistencijama i pogocima u vodstvu držao izvrsni Špiler. Kada su kod 26:28 Virovitičani “prokockali” priliku za povratak na opet minimalni zaostatak, Špiler Bjelovaru donosi vodstvo 29:26 i praktički više za domaćine nije bilo šansi. Na kraju, semafor je pokazao 30:28 za Bjelovar, veselje gostiju moglo je započeti, dok je domaćinima i njihovim navijačima ostalo da čestitaju boljem u ovoj utakmici.

Virovitičani nikako nisu razočarali, iako su na kraju ostali razočarani. Odigrali su odličnu utakmicu sa kvalitetnijim i iskusnijim protivnikom, borili se svih 60 minuta i pokušali sve što su mogli da bodovi ostanu u Virovitici. Bjelovar je pak odigrao čini se, najbolje baš onda kad im je najviše trebalo. Igračka širina koju ima gostujući trener u svojoj ekipi je presudila, u ključnim trenucima imao je igrače koji su mogli dati i odigrati ono što se od njih očekivalo i protiv toga ni domaći igrači ,niti domaći trener nije imao rješenja.

MG 9283

Ipak, nema razloga za tugu. Viro Virovitica je unatoč porazu ostala u vrhu lige, pokazali su u zadnje dvije utakmice da mogu ravnopravno igrati sa najboljim momčadima lige, ostavili su srce na parketu i zbog toga mogu biti ponosni. Ništa se, to bar Virovitičani trebaju znati, ne može dogoditi preko noći. Iskustvo se stječe na baš ovakvim utakmicama, na ovakvim utakmicama se postaje kvalitetnijim igračem. Bjelovarci su ove godine učinili sve da postanu prvaci, posložili i ekipu i klub na način da ostvare taj cilj i to im se vratilo na njima dva najbitnija gostovanja, u Križevcima i Virovitici. Liga je duga, do kraja ima još 16 kola, puno bodova je u igri, a i puno teških utakmica za sve ekipe. Stoga, glavu gore “lavovi”, treba se okrenuti novoj utakmici i tražiti novu pobjedu.

Za kraj, red je spomenuti jučerašnje navijače. Ovako dvorana nije bila popunjena već godinama, zaista su gledatelji prepoznali važnost utakmice, ali i odlučili nagraditi domaću ekipu za sve ono što su proteklih sezona pružali na parketu dvorane Tehničke škole. Bilo je jučer vjerojatno ljudi koji godinama nisu bili na rukometnoj utakmici, treba reći da su utakmicu gledala i dva gradonačelnika, bjelovarski Dario Hrebak i virovitčki Ivica Kirin, da je puno bivših i sadašnjih rukometaša iz oba grada, ali i šire okolice bilo na utakmici. Bio je to konačan povratak rukometa u grad Viroviticu.

MG 9339

-Hvala svima koji su jučer bili u dvorani i vjerujemo da, unatoč porazu domaćih ljubimaca, nisu otišli potpuno razočarani. Jer za to nema razloga. Bit će još prilika i novih pobjeda. I nema predaje – poručuju iz Uprave RK Viro Virovitice.

RK Viro Virovitica: Meter, Pandža, Vašarević 5, Smiljčić 1, Rešetar, Matić, Štimac, Moslavac 7, Sabo, Igor Gašparović 1, Poljak, Crljenić 3, Starčević, Janjić 4, Ivan Gašparović 5, Benko 2.

Sedmeci: Viro Virovitica 3/5; Bjelovar 8/9

Isključenja: Viro Virovitica 10 minuta; Bjelovar 8 minuta.

(www.icv.hr, sž, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”491525″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content