ŠKOLSKA SHEMA Gradu Virovitici 88.885 kuna za besplatne obroke voća, povrća i mlijeka za 1.553 školarca

Gradu Virovitici stigla je Odluka Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju o dodjeli bespovratnih sredstava za Školsku shemu voća, povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda za škole kojima je Grad osnivač. Riječ je o ukupno 88.885,72 kune u školskoj godini 2018./2019 za učenike osnovnih škola Ivane Brlić-Mažuranić i Vladimir Nazor te Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica.

Tako će zahvaljujući inicijativi Ministarstva poljoprivrede te potpredsjednika Vlade RH i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića svako dijete dobiti besplatno voće i povrće, a djeca od 1. do 4. razreda i raspodjelu mlijeka i mliječnih proizvoda.

U okviru Školske sheme voće, povrće, mlijeko i mliječni proizvodi ponudit će se učenicima kao zaseban obrok neovisno od obroka u okviru školske prehrane, kontinuirano u nastavne dane tijekom školske godine. Voće i povrće ponudit će se učenicima u osnovnim i srednjim školama, a mlijeko i mliječni proizvodi učenicima od 1. do 4. razreda osnovnih škola.

Ukupni iznos potpore za voće i povrće za škole kojima je Grad osnivač iznosi 50.550,15 kuna (bez PDV-a) i odnosi se na 1.553 učenika, dok je potpora za mlijeko i mliječne proizvode 38.335,57 kuna (bez PDV-a) i odnosi se na 721 učenika.

– Školska djeca će zahvaljujući ovom projektu povećati unos svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda. Ujedno utječemo i na oblikovanje njihovih prehrambenih navika, a pomaže se i našim OPG-ima koji plasiraju svoje domaće proizvode u okviru Školske sheme, rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin. (virovitica.hr, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content