STIŽU ŠPILER I “KESIZUPCI” Ovo je za neke virovitičke rukometaše najveći derbi u karijeri

Nakon uzbuđenja i pobjede u šokantnoj završnici prošle subote nad ekipom KTC-a, pred rukometašima Viro Virovitice je zadnja domaća utakmica ove polusezone i veliki derbi protiv momčadi Bjelovara.

U subotu, 17. studenoga s početkom u 19 sati na parketu dvorane Tehničke škole sučelit će se vodeći virovitički “lavovi” i glavni favorit lige i trenutno drugoplasirani bjelovarski “kesizupci”.

Za domaće rukometaše ovo je nakon puno godina jedna zaista velika utakmica. Povratkom prošle sezone u prvoligaški rang vjerojatno nitko, pa ni oni sami, nisu očekivali da će za samo godinu i pol biti vodeća ekipa lige i igrati utakmicu koja vjerojatno odlučuje o naslovu jesenskog prvaka. No, ono što im slijedi u subotu su i zaslužili. Borbenošću, srcem, željom i voljom odigrali su sve dosadašnje utakmice i zasluženo će sada za nagradu odigrati jedan veliki, za većinu igrača i najveći derbi u karijeri.

IMG 9419 Custom

Bjelovar je, nema nikakve sumnje, najteži mogući protivnik. Ove sezone Bjelovarčani imaju samo jedan cilj, a to je osvojiti prvo mjesto i plasirati se u Premijer ligu. Uvjerljivo su najskuplja momčad lige, imaju širok igrački kadar sakupljen sa raznih strana Hrvatske, a predvodi ih igrač sa iskustvom igranja Lige prvaka i bivši slovenski reprezentativac David Špiler. Uz njega tu je još čitav niz igrača sa iskustvom igranja kako Premijer lige tako i najjačih europskih rukometnih liga. Imaju niz od 18 utakmica bez poraza i nema nikakve dvojbe da ga u subotu ne namjeravaju prekinuti.

IMG 9392 Custom 1

Ali igra se u Virovitici. A u Virovitici puleni trenera Damira Vašarevića nikome ne priznaju da je bolji dok to na parketu u 60 minuta i ne dokaže. Pa to isto očekuje i bjelovarsku ekipu. Ekipa je i više nego motivirana, svi su zdravi i spremni i imaju samo jedan cilj – pobjedu. Nitko ne dvoji da će to biti teško ostvariti, ali kao i svaku utakmicu Virovitičani će ostaviti srce i znoj na parketu i do zadnje minute se boriti za nove bodove. Prošli vikend puna dvorana se uvjerila da je u sportu sve moguće i da se isplati boriti do zadnje sekunde. Zato i u subotu treba biti uporan i tražiti pobjedu čak i ako stvari ne krenu željenim tijekom.

Iskustvo i kvaliteta realno je na strani gostiju, ali virovitička mladost se bori za svoj klub, ključni igrači domaćina su dečki iz Virovitice ponikli u virovitičkoj školi rukometa i učinit će sve da se nakon zadnjeg zvuka sirene dvoranom začuje “Inati se Slavonijo”.

IMG 9396 Custom 1

I baš je to ključ. Virovitičani se žele zainatiti i pobijediti, iako u Bjelovaru već zbrajaju nove bodove. Žele pobjedu jer u konačnici na parketu igraju igrači, a ne novci, bitno je kakvi će biti tih 60 minuta, a ne što i gdje je koji igrač dosada igrao. Uz sigurno prepunu dvoranu Tehničke škole, u kojoj se očekuje i bar 100-tinjak gostujućih navijača, Virovitičani će nadajmo se ostvariti jednu od najvažnijih pobjeda u posljednjih 15-tak godina. Ako ne i duže.

(www.icv.hr, sž, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content