U NEDJELJU POČINJE NAJLJEPŠE DOBA U GODINI Čak 63 događaja čeka nas tijekom čarobnog Prosinca u gradu

Dolazi nam još jedan „Prosinac u gardu“ koji će i ove godine zanimljivim i prigodnim sadržajima ispuniti najljepše doba u godini. Tradicionalnu manifestaciju organiziraju Grad Virovitica i Turistička zajednica grada Virovitice te će se i ove godine održati u prekrasnom i toplom ambijentu palače Pejačević.

MG 3162 Custom

DVA JUBILEJA

– Zadnjih godina probali smo preseliti događanja u prosincu na ulice našeg grada kako bismo potaknuli ljude da se druže i uživaju uz bogat sadržaj koji smo za njih pripremili. Drago nam je i da su ljudi pozitivno reagirali na promjenu lokacije, krenuli smo ispred kućica koje su bile na rubu parka, a od prošle smo godine u dvorištu palače Pejačević – rekla je direktorica TZ grada Virovitice Katarina Đurđević te najavila da se sljedeće godine sva događanja pa i „Prosinac u gradu“ sele na novoobnovljenu šetnicu ispred Gimnazije.

Program ove godine obuhvaća 63 događaja, od kulturnih do zabavnih i sportskih. Uz godišnje božićne koncerte KUD-a Virovitica, HPD-a Rodoljub, Gradske glazbe Virovitica i Glazbene škole Jan Vlašimsky, direktorica K. Đurđević izdvojila je jedno novo događanje – premijeru dječje predstave Kazališta Virovitica pod nazivom „Bajke…i još nešto”. – Radi se o autorskom uratku Sare Lustig i Gorana Vučka te pozivam roditelje da dovedu svoje najmlađe kako bi uživali u premijeri našeg kazališta – istaknula je.

katarina đurđević 8 Custom

U sklopu manifestacije ove će godine biti obilježena i dva velika jubileja. – Povodom 30 godina KUD-a imat ćemo promociju knjige te godišnju izložbu Likovnog kluba Nikola Trick povodom 40 godina njihovog djelovanja – rekla je K. Đurđević istaknuvši da Virovitica ima puno udruga, a osobito onih koje iza sebe imaju velik broj uspješnih godina rada.

ČAROLIJA ZA NAJMLAĐE

No kao i dosadašnjih godina, gotovo cijelu manifestaciju nastoji se posvetiti djeci jer se upravo oni najviše vesele božićnim blagdanima. – Prošle godine uveli smo još jednu novost u naš program, a to je „Božićno kino“. Tako smo ovaj put za svu djecu od 1. do 4. razreda iz osnovnih škola na području grada Virovitice pripremili besplatnu projekciju animiranog hita „Asterix: tajna čarobnog napitka 3D” koju će moći pogledati uz kokice – kaže K. Đurđević.

MG 3120 Custom

Osim toga, u subotu, 22. prosinca, članovi MK-a Kumovi, popularni „Motomrazovi” posjetit će Dječji odjel Opće bolnice Virovitica, a nakon toga će na svojim limenim ljubimcima prodefilirati gradom te ispred Zagrebačke banke darivati djecu slatkišima, a građane kuhanim vinom.
– Djeci grada Virovitice podijelit ćemo i prigodne poklone povodom Sv. Nikole, u četvrtak 6. prosinca, uz besplatnu dječju predstavu „Odabrani” u dva termina u Kazalištu Virovitica te u devet termina u prigradskim naseljima – kaže K. Đurđević te naglašava da se ulaznice za predstave u Kazalištu Virovitica mogu podići od srijede, 28. studenoga na Gradskoj blagajni.

BOŽIĆNI SAJAM I DOČEK NA OTVORENOM

– Već tradicionalno, za vrijeme adventa u organizaciji Kreativne udruge Unikat, u Virovitici se održava Božićni sajam. Ove godine on će se održati u subotu, 8. prosinca, pod satom s bogatom ponudom božićnih rukotvorina učenika srednjih škola, brojnih udruga i OPG-a – najavljuje K. Đurđević.

Za kraj „Prosinca u gradu“ očekuje nas dječji doček Nove godine koji će se održati u podne, u ponedjeljak 31. prosinca, uz besplatan dječji šampanjac, nastupe virovitičkih izvođača i brojne igre, a glavnu će riječ voditi glumac Kazališta Virovitica Goran Koši.
Osim najmlađih, u najluđoj noći u godini u dvorištu palače Pejačević moći će uživati i odrasli i to uz nastup Megasound benda, besplatan šampanjac i vatromet u ponoć.

– Zahvaljujem svim sudionicima ovogodišnjeg programa i pozivam sve da dođu u nedjelju 2. prosinca, u 17 sati, na paljenje prve adventske svijeće i božićne rasvjete te da dožive duh adventa u Virovitici – uzbuđeno je zaključila K. Đurđević.

MG 9731 Custom

POSJETITELJE ČEKA KUHANO VINO, DOMAĆI KOLAČI I KOBASICE, DOBRA GLAZBA

Središnje događanje „Prosinca u gradu“ i ove je godine „Advent u palači“ gdje će posjetitelji svake nedjelje od 17 sati, uz tradicionalno paljenje adventske svijeće, moći uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi: od kuhanog vina, kobasica, božićnih kolača, germknedli, fritula, jela Mikeškog jestvenika i drugih delicija. Tu su i neizostavni prigodni nastupi Kvarteta Artes, zbora Katoličke škole, Glazbene igraonice, kvarteta saksofona Glazbene škole, tamburaša Hrvatskog pjevačkog društva Rodoljub, Virovitičkih mažoretkinja, Indian Summer banda, Vokalnog ansambla Contessa, Gradske glazbe i mažoretkinja, profesora Perice Mihaljevića, Mješovitog pjevačkog zbora i puhačkog orkestra Češke besede, KUC-a Virovitica i Suhopoljskih tamburaša.

Kako je ovo čarobno vrijeme, u tom tonu i adventskom ruhu i ove će godine zasjati dvorište palače Pejačević te će uz brojne božićne ukrase od prirodnih materijala tu biti i adventski vijenac, Mrazov kutak, mjesto za poljubac, ogromna božićna jelka i mnoštvo drugih sadržaja. (www.icv.hr, žđl; foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content