STRUKOVNA ŠKOLA Srednjoškolci se predstavili hranom, pićem, proizvodima i uslugama

U Strukovnoj školi Virovitica danas (utorak) je obilježen 3. Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju “Otkrij svoje talente”. Uz podršku Virovitičko-podravske županije kao osnivača srednjih škola, te u suradnji sa svim srednjim školama koje obrazuju za strukovna zanimanja predstavljena su zanimanja i posebnosti rada pojedinih škola kao nositelja strukovnog obrazovanja naše županije.

IMG 7832 Custom

Na sajmu strukovnih škola Virovitičko-podravske županije predstavili su se: Tehnička škola Virovitica, Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača, Srednja škola Marka Marulića Slatina, Industrijsko-obrtnička škola Slatina, Industrijsko-obrtnička škola Virovitica, Srednja škola ”Stjepan Ivšić” Orahovica, kao i domaćin, Strukovna škola Virovitica.

IMG 7840 Custom

-Danas se u Strukovnoj školi Virovitica sada već tradicionalno, treći put obilježava Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, a cijeli ovaj događaj je zapravo organiziran na poticaj Europske komisije koja poziva sve ustanove koje se bave strukovnim obrazovanjem na nivou cijele Europe da se pridruže obilježavanju već spomenutog tjedna – rekla je ravnateljica Strukovne škole Virovitica Pavica Biondić-Ivanković.

Zamisao je bila da se okupe sve srednje strukovne škole Virovitičko-podravske županije da prezentiraju svoja zanimanja prvenstveno učenicima osnovnih škola i na taj način ih zainteresiraju za neke od zanimanja škole.

IMG 7839 Custom

-Danas su nas posjetili i učenici osnovnih škola, što nam je izuzetno drago, jer smo na taj način ispunili svrhu. Ovo je zaista jedan vrijedan događaj u kontekstu promoviranja strukovnih zanimanja, kao što je i poznato, u posljednje vrijeme se posebno stavlja naglasak na strukovna zanimanja i vjerujem da će svi oni, koji su danas bili i prisustvovali ovom događaju uvidjeti vrijednost zajedničkog truda svih srednjih škola naše županije koje obrazuju za strukovna zanimanja – zaključila je P. Biondić-Ivanković.

Ovaj događaj svidio se i učenicima srednjih škola koji su prezentirali svoja zanimanja.

IMG 7846 Custom

– Zanimljiv i hvale vrijedan događaj koji je zasigurno pomogao I poslužio učenicima osnovnih škola kao smjernica za odabir zanimanja u budućnosti – poručio je Robert Stubičar, veseli učenik Strukovne škole Virovitica, polaznik smjera kuhar, koji je posjetiteljima i demonstrirao svoje zanimanje.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo, Strukovna škola Virovitica)

[g-gallery gid=”489423″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content