Veterani vojne policije iz Domovinskog rata VPŽ održali izvještajnu skupštinu

Jučer (petak) je Udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije održala svoju treću redovnu izvještajnu godišnju skupštinu. Skupštini, koja je održana u prostorima ”Business Cluba”, prethodilo je odavanje počasti polaganjem cvijeća i upaljenih lampiona kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade.

45767889 2198306843715980 7134385255015776256 n

Predsjednik UVVPDR VPŽ Dragan Lacković podnio je izvješće o radu udruge i financijsko izvješće za 2018. godinu, te plan i program rada za 2019. godinu, kao i financijski plan za 2019. godinu. Izvješće Suda časti udruge podnio je predsjednik istog Jadranko Dvojak, a Nadzornog odbora predsjednik Dragan Matijević. Sva su izvješća jednoglasno usvojena, nakon čega je uslijedila pozdravna riječ gostiju, a nazočnima su se redom obratili: predsjednik Udruge PTSP-a Nova Bukovica Darko Meter, predsjednik Udruge maratonaca VPŽ ”Glasnici istine” Pavo Tutenov, predsjednik UDVDR Ogranak Slatina Ivan Selenić, predsjednik GO UHDDR grada Slatine Željko Kolinger, predsjednik Udruge Hrvatski domobran Slatina Ivan Levar, u ime Hrvatskog časničkog zbora grada Slatine nazočne je pozdravio Zlatko Vida, predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš, u ime slatinskog gradonačelnika i u ime Udruge HVIDR-a Slatina pozdrave je uputio Ilija Nikolić i na kraju se nazočnima obratio pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić.

IMG 9612 1

– Lijepo vas je vidjeti u ovolikom broju okupljene, jer upravo je to snaga udruga proisteklih iz Domovinskog rada, okupljanje u što većem broju da se vidi kako nas još uvijek ima i da postojimo. Vaše mjesto hrvatskog branitelja nitko ne može zauzeti, jer svima nama je dobro poznato što ste vi napravili u vrijeme okupacije slatinskog područja i oslobađanja istog, koji ste obol dali i koje ste žrtve podnijeli, i za to vam hvala – rekao je u svom obraćanju, između ostalog, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić te dodao da kako bi se smanjila smrtnost hrvatskih branitelja, koja je zabrinjavajuća, svi pristupe sistematskim pregledima. Također, upoznao je nazočne o Zakonu i pravima hrvatskih branitelja i članovima njihovih obitelji. (www.icv.hr, ADF; foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”489965″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content