VIROVITIČKO GOSPODARSTVO U 2017. GODINI U odnosu na 2016. porastao broj poduzetnika i aktivnih obrta, kao i broj zaposlenih

Na 15. sjednici Gradskog vijeća održanoj u petak, 16. studenog vijećnici su usvojili i Informaciju o gospodarstvu grada Virovitice u 2017. godini, a koja pokazuje pozitivne trendove što se tiče broja zaposlenih, broja poduzetnika, kao i aktivnih obrta na području grada.

Broj zaposlenih na području grada Virovitice tako je u 2017. godini u odnosu na godinu prije porastao za 3,4 posto, dok je taj postotak za područje Virovitičko-podravske županije 3,6. Udio zaposlenih osoba grada Virovitice u županiji u 2017. godini iznosi 44%.

Prosječna nezaposlenost u odnosu na 2016. godinu smanjena je za 19,8, a treba napomenuti da je tendencija pada nezaposlenosti vidljiva tijekom cijele 2017. godine, kako na području grada Virovitice tako i Virovitičko-podravske županije.

Pozitivan trend uočljiv je i u rastu broja aktivnih tvrtki te aktivnih obrta. Broj aktivnih tvrtki, odnosno poduzetnika na području grada u prošloj je godini u odnosu na 2016. porastao za 38, što čini udio od 37% poduzetnika grada Virovitice u ukupnom broju poduzetnika Virovitičko-podravske županije. Kretanje broja aktivnih obrta također je u porastu te je otvoreno njih 10. Inače, u 2017. godini kod 394 poduzetnika grada bilo je zaposleno 3.570 radnika, što je 8,5% više u odnosu na 2016. godinu.

– Grad Virovitica ima jasnu politiku plana razvoja i razradu konkretnih gospodarskih projekata te pozitivan stav prema razvoju gospodarstva i privlačenju investitora. Stručne službe Grada Virovitice prate svakog investitora od njegove ideje do realizacije projekta kroz pomoć oko rješavanja svih administrativnih zapreka i iznalaženja dozvola, a sve u cilju novog zapošljavanja, ekonomskog rasta i razvoja grada Virovitice u cjelini, ističu u Upravnom odjelu za gospodarstvo i razvoj Grada Virovitice dodajući kako je politika Grada da podržavi svaku investiciju pa i onu najmanju, koja za cilj ima otvaranje novih radnih mjesta i ekonomski rast. (virovitica.hr)

Informaciju u gospodarstvu grada Virovitice u 2017. godini možete preuzeti OVDJE

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content