ZAPOSLIT ĆE 15 ŽENA Pitomači i Špišić Bukovici odobren projekt Zaželi vrijedan gotovo 2,5 milijuna kuna

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava odobrilo je Općini Pitomača u partnerstvu s Općinom Špišić Bukovicom financiranje projekta „Vrijedne ruke pomoći“ u stopostotnom iznosu od 2.433.125,28 kn iz Europskog socijalnog fonda.

Odobrena sredstva ostvarena su prijavom u okviru otvorenog trajnog Poziva „Zaželi – Program zapošljavanja žena“ u sklopu Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. – 2020. Prijavitelj projekta je Općina Pitomača s partnerom Općinom Špišić Bukovicom te obveznim partnerima HZZ-om Područnim uredom Virovitica čija je zadaća detekcija pripadnica ciljne skupine i CZSS-om Virovitica koji će identificirati krajnje korisnike.

Projektom „Vrijedne ruke pomoći“ utjecati će se na unapređenje radnog potencijala ciljne skupine žena gdje će se one osposobljavati te zaposliti kako bi stekle vrijedno radno iskustvo. Ovime će se utjecati ujedno na smanjenje nezaposlenosti i siromaštva te prevenciju prerane institucionalizacije i poboljšanje kvalitete života krajnjih korisnika.

Cilj projekta je zaposliti 15 žena ciljne skupine koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem te će se njihovim zaposlenjem osigurati pružanje potrebne pomoći i podrške za minimalno 60 krajnjih korisnika na području općine Pitomače i općine Špišić Bukovice. Uspješno odobreni projektni prijedlog izradila je tvrtka DRAFT d.o.o. (draftdoo.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content